|
מי מאיתנו לא אוהב עוגות. אנו מכינים אותן לכבוד ימי ההולדת, לכבוד אירועים מיוחדים, כאשר מגיעים אורחים וסתם כאשר באלנו משהו קטן ליד כוס הקפה או התה. אבל למי שנמאס לו כבר מעוגות השוקולד, ואינו חסיד גדול של עוגות גבינה, להלן מתכון לעוגת תפוז קלאסית.

מתכון באדיבות: מירי שטרצר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

מצרכים 

2 שקיות סוכר ווניל
גרידת תפוז (מתפוז אחד)
¾ כוס שמן
כוס מים תפוזים סחוט
2 כוסות קמח תופח
כוס שבבי קוקוס
קורט מלח
6 ביצים
אבקת סוכר לקישוט


אופן הכנה 

נתחיל בהקצפת החלבונים יחדיו עם קורט מלח. בהדרגה נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת מבריקה. לאחר מכן נוריד מהירות ונוסיף את החלמונים עם הווניל וגרדת התפוז. נוסיף אותם בהדרגה ואחר כך את השמן ומיץ התפוזים באופן דומה. את הקמח נשאיר לסוף וגם אותה נשים בהדרגה.
את הבלילה ניצוק לתוך תבנית נירוסטה משומנת במידה 26 עם חור ונאפה בתנור שומם מראש ל 170 מעלות. יש לאפות במשך 45 דקות כאשר העוגה במרכז התנור. לאחר מכן נוציא את העוגה וכאשר היא התקררה נהפוך אותה. ניתן לקשט עם אבקת סוכר ולהגיש.


עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *