מתכונים לחנוכהקינוחים

סופגניות עוואמה אסלי

העוואמה אשר מגיעה אלינו מהמטבח הערבי היא מאכל מתוק המתאים בתור קינוח. אמנם דרך ההכנה שונה ויש בו גם תפוחי אדמה, אך הוא מזכיר במקצת את הסופגניות שלנו. במקום למלות אותו בריבה אנו מגישים אותו עם סירופ מתוק. פשוט מעולה כאשר רוצים לגוון ולהגיש משהו יוצא דופן שגם לא כל כך קשה להכנה.

מתכון באדיבות: פוז נסאר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון

מתכון: סופגניות עוואמה אסלי

מצרכים 

½ 2 כוסות קמח
2 כפות סולת
1 כוס מים פושרים
170 מ“ל יוגורט (לא חובה אבל מוסיף המון)
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית חומץ
½ 1 כפות שמרים יבשים
1 תפוח אדמה מבושל ומקולף.


אופן הכנה 

נערבב יחדיו את החומרים מלבד תפוח האדמה. לאחר שערבבנו נניח לבצק לתפוח כשעה. בינתיים נמעך את תפוח האדמה למרקם חלק וללא גושים וכאשר עברה שעה מתחילת ההתפחה נערבב את תפוח האדמה עם העיסה ונלוש היטב.

לצורך הכנת העוואמה נכניס את העיסה לתוך שקית חזקה ונחתוך את הפינה למטה באמצעות מספריים. נלחץ את השקית ונגזור את העיסה הזולגת ישירות אל תוך סיר עם שמן חם. הסוד הוא שיטת הטיגון המיוחדת – יש לטגן ולהוציא בטרם הכדורים מתחילים להזהיב. לאחר מכן יש לתת להם להתקרר ואז לטגן שוב עד להזהבה.

לצורך ההגשה נטבול בסירופ סוכר. לצורך הכנת הסירופ נערבב סוכר עם מים ביחס של 2 כוסות סוכר לכל כוס מים ומרתיחים עם חצי כפית מיץ לימון ל 8 דקות מרגע הרתיחה.

 

שאלות ותשובות

שאלה: אלה בעצם סופגניות קטנות?
תשובה: סוג של….הטעם שונה עם הסירופ.

שאלה: יש אופציה בלי יוגורט כדי שלא יהיה חלבי?
תשובה: אפשר בלי.

שאלה: אני די חדשה בעולם המטבח אם אני הולכת לסופר מה אני קונה? אין לי מושג.
תשובה: קמח, יוגורט, שמרים יבשים, סולת ושמן.

שאלה: מאיפה הכפית הזאת? אפשר תמונה שלה והאם אפשר בכפית רגילה?
תשובה: זאת הכפית של סט הכפיות המדידה של פוקס
אבל אפשר להשתמש בכל כפית שתרצי

עוד מתכונים מבוקשים:

עוואמה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close