| | |
קבלו היום את המנה הכי מרשימה והכי מושלמת לאירוח. מאפה בצק עלים פריך, ממולא בפטריית פורטובלו, שאותה אני נמלא בגבינות ובבטטה!  מנה מנצחת שתמיד מפתיעה, מנה חגיגית, טעימה וצימחונית שחובה להגיש.

מתכון באדיבות: תילי טובה ורותי משה דוד – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מאפה פטריות פורטבלו ממולאות בגבינות ובטטה

שלב הכנה ראשון

בוחרים פיטריות פורטבלו הכי נקיות שרואים וגדולות. לא שוטפים !!!
הפטריות סופגות מים. רק מנגבים במטלית לחה.
בעזרת סכין מורידים בעדינות את הרגל מהאמצע.
מושחים שמן זית בעזרת מברשת מכל הכיוונים ומניחים על נייר אפיה על החלק הקעור.

להכנת המלית:
ֹבטטה אחת חתוכה לקוביות קטנות
מוקפצת במחבת עם שמן זית ושום קצוץ /כתוש
מלח ופלפל שחור ולזה הוספתי את הרגליים של הפטריות… שחתכתי לקוביות קטנות.
להקפיץ עד שמוכן לא רך מדי, ולצנן.
בקערה נפרדת…
 


שלב הכנה שני + סרטון הכנה: 

תערובת גבינות:
אני השתמשתי בגבינת טוב טעם 1 חבילה הוספתי חצי בולגרית פנחס 5% שומן וקשקבל 200 גר' מגורד.
להוסיף 2 כפות אבקת מרק פיטריות ואת הבטטה המוקפצת.
למלא את הפיטריות בצורה די דחוסה וקמורה.
לקחת רצועות של בצק עלים ולעטוף שתי וערב.
(אני השתמשתי במלווח מרודד מעט)
להבריש בביצה ולקשט בשומשום /קצח.
לאפות בתנור כ-25-30 דקות 200 מעלות.
עד קבלת הגוון הרצוי ושסכין שננעצת… ננעצת בקלות.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לעשות את אותו עקרון גם במילוי בשרי?
תשובה: בהחלט.ממלאת בבשר טחון מבושל… במחבת … על בצל ושום להוביף את הבשר ולפורר… לטגן…
לתבל : מלח ופלפל שחור, ומעט צנוברים. למלא בפיטריות ולעטוף בבצק עלים.

 
שאלה: ניראה יצירתי וטעים.האם ניסית עם ירק אחר במקום בטטה?
תשובה: אפשר עם כל מה שאוהבים…למשל חציל + גמבה + גבינות.  

שאלה: תמיד חשבתי שזורקים את הרגליים של הפטריות… איך מנקים את הפטריות? האם מורידים את הקליפה מלמעלה?!
תשובה:  לא. לא לקלף. לבחור את הנקיות ביותר. לנקות בעזרת מפית נייר לחה. להוריד עם סכין רק את קצה קצה הרגל.
לשטוף… רק אם אין ברירה. רצוי שלא. הפיטריה כמו ספוג… סופגת מים.
הרגל טעימה… מסירים רק כדי שלא תפריע במילוי. ולכן משתמשים בה למילוי.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *