מתכונים לחנוכהעוגיות

זנגולה – סופגניות עיראקיות

זנגולה – סופגניות עיראקיות בצורת ספירלה, מטוגנות בשמן עמוק עם סירופ סוכר ודבש. מאכל עיראקי לפורים או לחג החנוכה, מושלם למי שרוצה לגוון את שגרת האירוח בחג. בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: אמילי מלי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: זנגולה – סופגניות עיראקיות

מצרכים 

שלוש כוסות קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים

  • נלוש היטב לבצק שיהיה רך ונוזלי ללא גושים…
  • נתפיח למשך כשעה וחצי
  • נלוש שוב היטב
  • נתפיח לעוד כארבעים דקות
  • נערבב טוב טוב ונעביר את הבצק לבקבוקון או לשקית זילוף
  • ניצור צורה בסיבובים
  • נטגן בשמן עמוק
  • כשהזנגולה מוכנה נניח על נייר סופג
  • ומיד נטבול בסירופ (אופן הכנתו נמצא למטה)


להכנת הסירופ

נבשל בסיר למשך עשר דקות:

2 כוסות סוכר
1 כוס מים
חצי לימון סחוט

שאלות ותשובות

שאלה: האם לטבול בסירופ ולהוציא? או שצריך להשאיר בסירופ?
תשובה: לטבול ולהוציא.

שאלה: לטבול בסירופ חם על אש דולקת?
תשובה: לא, להוריד מהאש את הסירופ ולאחר מכן לטבול.

שאלה: והסירופ צריך להיות חם?
תשובה: הסירופ צריך להיות חם ולא רותח.

שאלה: באיזה כוס מדדת?
תשובה: כוס חד פעמי חמה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

זנגלה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך
Close
Back to top button
Close
Close