מתכונים לשבועותעוגות גבינהעוגות שוקולד

עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקלד מפנקת ומרשימה ביותר. בצורת דמקה יפייפיה. עוגת גבינה שלמרות שנראית מסובכת,כל אחד יכול להכין. התמונות מדברות בעצמן, עוגה מושלמת וקוצרת מחמאות, שחובה להכין!

מתכון באדיבות: צחית חמו  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה ושוקולד

אופן הכנה – שלב 1

לעוגת השוקולד:
בקערת מיקסר:

5 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 אבקת אפיה
1.5 כוסות מים
4 כפות גדושות קקאו
2.5 כוסות קמח

  • לערבל לבלילה חלקה.
  • להוסיף 2 כפות ממרח שוקולד.
  • לצקת תבנית עגולה משומנת קפיצית (26)
  • לאפות בחום 180 מעלות 3/4 שעה בערך (תלוי בתנור).
  • לבדוק בעזרת קיסם לפני שמוציאים את העוגה מהתנור.

לקרם גבינה:
בקערת מיקסר:

  • להקציף 2 שמנת להקצפה.
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • להקציף עד לקבלת קצפת יציבה
  • להוסיף 1 גבינת סקי 5%
  • ולבחוש בתנועות עטיפה
  • להוסיף 100 גרם שוקולד לבן מומס (ולא חם מדי)
  • לערבב


אופן הכנה – שלב 2

בצלוחית קטנה:
1 חבילת ג'לטין (14 גרם)

1/2 כוס מים

  • לבחוש מעט את הג'לטין והמים ולהניח בצד לספיחת הנוזלים.
  • להכניס למיקרוגל ל 10-15 שניות
  • לקרר לטמפרטורת החדר
  • לשפוך את הג'לטין המומס לתערובת הגבינות ולבחוש היטב

הרטבת העוגה:

  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כפית נס קפה

לקישוט:

  • אבקת קקאו

שאלות ותשובות

שאלה: איך יצרת את מראה הדמקה?
תשובה: לעשות כמו בתמונה כאן. חוצים את העוגה לשניים חלק תחתון נשאר בתבנית, מהחלק העליון יוצרים טבעות שמופרדות לשתי צלחות. בהרכבה מתחילים עם סט הטבעות הקטנות יותר ממלאים בקרם יציב שכבה שנייה עם סט הטבעות השני. השכבה העליונה זה יתרת הקרם (חייב להיות עם ג'לטין). הקישוט למעלה זה קקאו. שתי וערב עם פסי נייר.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה ושוקולד 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך
Close
Back to top button
Close
Close