| |

מתכון בורקס גבינה מבצק פריך

מתכון שמעולה לאירועים ואירוח וגם סתם כך שיהיה בבית כאשר מתחשק. 
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
מתכון בורקס גבינה

בורקס הוא אחד החטיפים המלוחים הטעימים ביותר שיש. ניתן להכין אותו באינספור גרסאות, עם תפוחי אדמה, פטריות, בשר ועוד.

אבל המתכון האהוב עליי הוא בורקס עם גבינה וזה המתכון שבחרתי להביא לכם הפעם, בורקס גבינה עם בצק פריך ושומשום למעלה.

אין כמו בורקס ביתי שזה עתה יצא מהתנור. הוא מעולה לאירועים ואירוח וגם סתם כך שיהיה בבית כאשר מתחשק

ספר המתכונים של דבי וזאנה 

מתכון בורקס גבינה
צילום: אילנה לוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בורקס גבינה

מתכון בורקס גבינה מבצק פריך

מתכון שמעולה לאירועים ואירוח וגם סתם כך שיהיה בבית כאשר מתחשק. 
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

תבנית אפיה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • 2 חבילות חמאה מומסת (200 גרם - אני השתמשתי בנטורינה)
  • ½ כוס שמן
  • ¼1 כוס מים

להכנת המילוי:

  • 1 חבילה גבינה בולגרית (250 גרם )
  • 1 חבילה גבינת חמד (250 גרם )
  • 1 גביע קוטג‘ (250 גרם)
  • 1 חבילה גבינה צהובה (200 גרם - מגורדת)
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • נערבב את המצרכים ונלוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש שנוח לעבוד אתו.
  • לאחר שהבצק מוכן נכסה אותו וניתן לו לנוח כחצי שעה.

להכנת המילוי:

  • נערבב היטב את כל המצרכים.
  • נחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים.
  • על גבי משטח מקומח נרדד את הבצק לעלים דקים אבל לא דרים מידי.
  • לאחר מכן נקרוץ מהם עיגולים בעזרת כוס.
  • במרכזו של כל עיגול נשים כף של תערובות הגבינות ונקפל ונהדק את הקצוות.
  • לאחר מכן נמרח ביצה על הבורקס, נפזר שומשום.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד להזהבה.

הערות וטיפים

אם חסרים מעט נוזלים בבצק - הוסיפו עוד כף מים או אפילו שתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בורקס מבצק פריך

הם נשארים קרנצ'ים גם למחרת?
הם נשארים כל הזמן קרנצ'ים גם אחרי הקפאה.
מה נטורינה תחליף למרגרינה? 
נטורינה היא סוג של מרגרינה טבעית יותר על בסיס שמן זית או שמן קוקוס וללא טעם לוואי.
יש מצב להקפיא?
כמובן אני הכנתי והקפאתי.
נראה לך שאפשר לעשות כמו רולדה, כאילו בצק ארוך ממולא?
כן, נראה לי שכן.
מתאים גם למילוי פטריות?
כן וודאיי.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון בורקס גבינה
צילום: רותי טרבלסי

"תודה מתכון מוצלח וטעים !"
רותי טרבלסי

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?