עוגת יום הולדת קרמבו חלווה – בכל שנה כאשר מתקרב יום ההולדת של הילדים הם מתחילים לשאול אותי על עוגת יום ההולדת – ”אמא, איזו עוגה תכיני לנו הפעם“. יש לי את המתכונים שהם אוהבים אך אני אוהבת לחדש. למזלי אני אמא לתאומים, כך שכל ימי ההולדת של הילדים מסתכמים ליום אחד ועוגה אחת. אבל בעוגה האחת הזו אני אוהבת להשקיע ולהפוך אותה לעוגה אחת ומיוחדת. אפילו שהיא קצת מורכבת להכנה, עדיין שווה את המאמץ. בבסיסה ישנה עוגת שוקולד ועליה קרם חלווה. לבסוף הכל מצופה בשוקולד!

מתכון באדיבות: מרי שרעבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת יום הולדת קרמבו

מצרכים 

לעוגת השוקולד
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
קורט מלח
150 גרם סוכר
כפית תמצית ווניל
4 ביצים גדולות
100 גרם קורנפלור
כפית אבקת אפייה
לציפוי השוקולד
100 גרם שוקולד מריר
125 מ“ל שמנת להקצפה
לקרם החלווה
375 מ“ל שמנת להקצפה (חשוב שתהיה קרה)
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם טחינה גולמית
60 גרם אינסטנט פודינג ווניל
כפית תמצית ווניל


אופן הכנה 

נתחיל מהכנת עוגת השוקולד עבור הבסיס. יש להמס את השוקולד והחמאה בבן מארי, אבל אל תספרו לאף אחד שאני עושה זאת במיקרו. לאחר שיש לנו תערובות אחידה נוסיף מלח, ווניל ונערבב היטב. לאחר מכן נתחיל בהוספת הביצים, אחת אחת ותוך כדי המשך ערבוב. בשלב הבא נוסיף את הסוכר, הקורנפלור ואת אבקת האפייה ונמשיך לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה. את התערובת ניצוק לתבנית עגולה ומשומנת בקוטר 24 ס“מ ונאפה כ 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
לאחר שהעוגה מוכנה נניח לה להצטנן ונעבור לשלב הבא.
השלב הבא הוא הכנת קרם החלווה.. יש להקציף את המצרכים במיקסר. עשו זאת במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. כאשר העוגה הצטננה ניצוק עלייה את הקרם וניישר אותו יפה. לאחר מכן נשים בהקפאה לשעתיים שלוש עד שהקרם קפוא לגמרי.
להכנת ציפוי השוקולד נחתוך את השוקולד לחתיכות קטנות, נשים בקערה יחדיו עם השמנת ואותם יש להמיס יחדיו במיקרו או בבן מארי. לאחר מכן נערבב היטב ונצפה את העוגה. יש להקפיא לשעה נוספת.
לאחר ההקפאה נחלץ את העוגה מהתבנית ונקשט בעזרת שערות חלווה. לאחר מכן נשים במקרר (לא בהקפאה) לשעתיים שלוש ונגיש קר.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להגיש גם קפואה?
תשובה: עוגת קרמבו צריכה להיות רכה אז לא ממליצה להגיש אותה קפואה.

שאלה: כמה זמן אפשר והקפיא?
תשובה: אפשר להקפיא עד 5 ימים מכוסה, אבל לפני ההגשה להפשיר שעתיים לפני.

שאלה: לעוגה פרווה אפשר לשים שמן במקום החמאה וכמה בבקשה?
תשובה: שימי מחמאה.

שאלה: לקטנה שלי יש יום הולדת שנה ובהחלט אכין את העוגה הזו! אגב, אפשר להשתמש בכוס זכוכית הרגילה עם הידית ככוס מדידה?
תשובה: מזל טוב לביתך. תשתמשי בכוס חד"פ שתיה חמה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

https://www.facebook.com/100008451245586/videos/2003208146637541/?t=0

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. שכחת לרשום סוכר באופן ההכנה של הבסיס. סיימתי לאפות אותו ועכשיו אני רואה שלא שמתי את הסוכר. נפלא

    1. היי הילה,
      אנחנו ממש ממש מתנצלים שפספסנו את הסוכר בהוראות ההכנה!
      תודה רבה שלקחת מזמנך לכתוב לנו כדי שנוכל לתקן כך שאחרים לא ייתקלו באותה הבעיה.

    1. היי עדי,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה. נשמח לעזור:
      בפעם הבאה כדאי לערבב כמה שפחות זמן ובעדינות מפני שערבוב יתר או ערבוב אגרסיבי יכול להרוס את האווריריות של הבלילה.
      בנוסף, אפשר להוריד ממש קצת בכמות הקורנפלור אם זה מפריע.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *