מתכון: עוגיות כעכ טריפוליטאיות
מצרכים
1 ק"ג קמח
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1-1/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפייה
קליפת תפוז מגורדת
1/2 כף אמוניאק מהולה ברבע כוס מים- חובה !
אופן הכנה
- ללוש לבצק רך
- להכניס לקירור לשעה
- יוצרים עוגיות במכונת בשר עם פיה שמיועדת במיוחד לעוגיות
- אופים בחום בינוני גבוה למשך כעשרים דקות
שאלות ותשובות
שאלה: מה זה בדיוק אמוניאק?
תשובה: אמוניאק משמש כחומר התפחה, בעיקר בהכנת כעק טריפוליטאי (עוגיה קשה, פריכה וטעימה) – זה סוד הפריכות והטעם של העוגיות האלו, אל תוותרו עליו.
האמוניאק מכיל שני גזים אשר שילובם תורם להתפחה וזה מסביר את האוויריריות הנפלאה של העוגיות, או הצריבה בגרון אם לא נזהרים בכמויות או בלישה. את האמוניאק יש לשמור סגור היטב, עדיף בצנצנת זכוכית.
שאלה: מאיפה להשיג?
תשובה: מחנויות תבלינים
שאלה: אפשר להמיר באבקת אפייה?
תשובה: כבר יש אבקת אפייה במתכון, פשוט לא להוסיף אמוניאק וזהו, אבל לא יוצא אותו דבר וחבל.
שאלה: הריח לא משפיע על העוגיות?
תשובה: לא, וא מתאדה.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!