ארוחות צהרייםמרקים

מרק גריסים קלאסי

ימי החורף הקרים הם זמן טוב למרקים. מרקים טעימים וחמים גורמים לנו להרגיש טוב בחורף והם מציפים אותנו לא רק בחום אלא גם באהבה ונותנים תחושה מאוד נעימה. ישנם אינספור מתכונים שונים למרקים חמים, אני מעדיפה. את המתכונים אשר כוללים גם תוספת קטניות, לכן הפעם הבאתי לכן מתכון נהדר למרק גריסים מפנק.

 

מתכון באדיבות: יעל נתן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מרק גריסים קלאסי

מצרכים 

בצל גדול
שמן לטיגון
חצי חבילת כרפס קצוץ
3 שיני שום כתושות
4 גזרים מגורדים
2 קישואים מגורדים
2 תפוחי אדמה מגורדים
בטטה מגורדת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס גריסי פנינה שהושרו במים לשעתיים
כף מרק עוף שהומס במים רותחים
4 גבעולי שמיר


אופן הכנה 

נתחיל בטיגון הבצל, כאשר הגיע לשקיפות נוסיף את כל שאר המצרכים. לאחר מכן נמלא את הסיר במים עד לגובה של ¾ ונתחיל בבישול. נביא לרתיחה ואחר כך נעבור לאש קטנה, נבשל כשעה וחצי עד שעתיים עד שהגריסים מתרככים. מידי פעם יש לערבב על מנת שלא ידבק. להגיש באהבה!

שאלות ותשובות

שאלה: שעתיים לבשל זה לא המון זמן?
תשובה:טוב לבשל על אש קטנה שעתיים לתת לטעמים להתמזג ..שכל הירקות יפרישו את הטעמים ויתחברו זה יוצא יותר טעים.

שאלה: להשרות את הגריסים במים חמים? או פושרים?
תשובה:  במים קרים.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • ליאורה הרשקו: "גם אני הכנתי מרק גריסים ויצא יאמי!"
  • רחל שגן: "אחרי שקראתי עשית לי חשק והכנתי מרק גריסים יאמי יצא טעים."

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך
Close
Back to top button
Close
Close