ארוחות צהרייםבשר

טבית עיראקי

טבית, לצד הקובה היא אחת המנות המפורסמות והמשובחות של יהדות עירק. טבית הוא חלק בלתי נפרד מזיכרונות הילדות שלי מבית סבתא. אני זוכר איך סבתא הייתה מבלה שעות במטבח בערב שבת לצורך הכנת הטבית. בשבת כולם הגיעו לביתה ופונקו במנת טבית אשר הוגשה לנו עם פיתות טריות וביתיות המלאות בתבלינים. אז כל מי שחסרה לו סבתא עירקאית ולא זכה לאכול טבית, להלן מתכון לטבית עיראקי אותנטי אשר ימלא את הבית בריחם המשכר של התבלינים.

מתכון באדיבות: אורה ארגוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: טבית עיראקי

מצרכים 

2 כוסות אורז סוגת אשר הושרה לשעתיים
5 חלקי עוף
בצל גדול מטוגן עד להזהבה
קופסת רסק עגבניות קטנה
3 עגבניות מרוסקות
½ כפית מלח
¼ כפית בהרט
חצי כפית הל
¼ כפית פלפל שחור
כף פפריקה

אופן הכנה

 

נסנן את המים מהאורז המושרה ונוסיף אליו את הבצל המטוגן, עגבניות, רסק ואת התבלינים.

בנפרד נטגן את חלקי העוף משני הצדדים עד להזהבה. לאחר הטיגון נטבל אותם בפפריקה וכף שמן ונאפה בתנור לעשרים דקות. לאחר מכן נוסיף את העוף אל תערובת האורז ביחד עם 3 כוסות מים רותחים. נבשל כ 18 דקות ונכבה את הגז.

לאחר מכן נוסיף עוד כוס מים רותחים ונניח את הסיר על הפלטה החשמלית. על מנת שהתחתית לא תישרף יש להניח על גבי רשת ברזל. יש לחמם ל 5-6 שעות כאשר הסיר מכוסה בשמיכה או מגבת.

לצורך ההגשה ניתן להפוך את כל הסיר על כלי הגשה גדול ולשים במרכז השולחן.

 

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לשים בפלטה? כן כמובן.
תשובה: כן בטח.

שאלה: נראה טעים ביותר, את העופות את מטגנת לפני עד השחמה?
תשובה: כן, ואחר כך לתנור אם את רוצה לא חייב.

שאלה: בהסבר אמרת שהתבשיל צריך להשאר על הפלטה 4 שעות. השאלה שלי אם אפשר להשאיר כל הלילה עד הצהריים? האם לא ישרף?
תשובה: אפשר להשאיר כל הלילה עם רשת מתחת.

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך
Close
Back to top button
Close
Close