| | |

טבית עיראקי מקורי

מתכון לטבית אותנטי אשר ימלא את הבית בריחם המשכר של התבלינים.
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
טבית מתכון, טבית עיראקית

טבית עיראקית, לצד הקובה היא אחת המנות המפורסמות והמשובחות של יהדות עירק. טבית עוף הוא חלק בלתי נפרד מזיכרונות הילדות שלי מבית סבתא.

אני זוכר איך סבתא הייתה מבלה שעות במטבח בערב שבת לצורך הכנת הטבית. בשבת כולם הגיעו לביתה ופונקו במנת אשר הוגשה לנו עם פיתות טריות וביתיות המלאות בתבלינים.

אז כל מי שחסרה לו סבתא עירקאית ולא זכה לאכול את התבשיל, להלן מתכון לטבית עיראקי אותנטי אשר ימלא את הבית בריחם המשכר של התבלינים.

ספר המתכונים של אורה ארגוב

 

טבית עוף
צילום: אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה

טבית מתכון, טבית עיראקית

טבית עיראקי מקורי

מתכון לטבית אותנטי אשר ימלא את הבית בריחם המשכר של התבלינים.
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כוסות אורז סוגת (מושרה שעתיים)
  • 5 חלקי עוף
  • 1 בצל (גדול מטוגן עד להזהבה)
  • 1 קופסת רסק עגבניות (250 גרם)
  • 3 עגבניות (מרוסקות)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית בהרט
  • ½ כפית הל
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה

אופן ההכנה

  • נסנן את המים מהאורז המושרה ונוסיף אליו את הבצל המטוגן, עגבניות, רסק ואת התבלינים.
  • בנפרד נטגן את חלקי העוף משני הצדדים עד להזהבה.
  • לאחר הטיגון נטבל אותם בפפריקה וכף שמן ונאפה בתנור לעשרים דקות.
  • נוסיף את העוף אל תערובת האורז ביחד עם 3 כוסות מים רותחים. נבשל כ 18 דקות ונכבה את הגז.
  • נוסיף עוד כוס מים רותחים ונניח את הסיר על הפלטה החשמלית.
  • יש לחמם ל 5-6 שעות כאשר הסיר מכוסה בשמיכה או מגבת.
  • לצורך ההגשה ניתן להפוך את כל הסיר על כלי הגשה גדול ולשים במרכז השולחן.

הערות וטיפים

על מנת שהתחתית לא תישרף יש להניח על גבי רשת ברזל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: טבית עירקי

אפשר לשים בפלטה?
כן, בטח.
נראה טעים ביותר, את העופות את מטגנת לפני עד השחמה?
כן, ואחר כך לתנור אם את רוצה לא חייב.
בהסבר אמרת שהתבשיל צריך להשאיר על הפלטה 4 שעות. השאלה שלי אם אפשר להשאיר כל הלילה עד הצהריים? האם לא יישרף?
אפשר להשאיר כל הלילה עם רשת מתחת.
תודה אורה היקרה, אבל לא כל כך ברור אם שמים על הפלטה לפני כניסת שבת ורוצים לאכול שבת בצהריים? לשים קודם על תחתית ברזל?
בהמשך הלילה לשים תחתית שבת מוקדמת.
לא אמור להיות גם קינמון בתיבול?
אני לא אוהבת, אולי.

 


הבמה כולה שלכם:
טבית עירקי
צילום: דינה ברוך

"הכנתי את הטבית.!"
דינה ברוך

טבית עירקי
צילום: אורה ארגוב

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?