Advertisements
כאשר אני מזמינה חברות להתארח אני פשוט חייבת להגיש להן משהו מתוק לצד הקפה. לא חסרים מתכונים לעוגות אבל זוהי עוגת העונג שלי; עוגת שוקולד עם קרם שוקולד לבן שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה. היא לא רק טעימה, היא גם נראית מעולה וכולם פשוט מתמוגגים מתענוג כאשר מגישים להן צלחת עם פרוסת עוגה. היא גם די פשוטה להכנה.

מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת עונג לשבת

מצרכים 

½ כוס קמח
½ שקית אבקת אפייה
1 כף קקאו
2 ביצים
½ כוס סוכר
¼ כוס שמן
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
½ כוס אגוזי מלח קצוצים דק
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס חלב
אינסטנט פודינג ווניל

אופן הכנה 

נתחיל מהכנת הבסיס. נערבב יחדיו את ביצים, קמח, אבקת אפייה, קקאו, סוכר ושליש מכמות השמנת המתוקה. שימו לב שאיננו צריכים להפריד את הביצים.
לאחר שקיבלנו תערובת חלקה נוסיף גם את האגוזים, נערבב וניצוק לתוך תבנית. לאחר מכן נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
בתום האפייה נניח לעוגה להצטנן. בינתיים נכין את קרם השוקולד הלבן. נקציף בקערה את הפודינג, חצי כוס חלב ושליש נוסף מכמות השמנת. לאחר שהתקבל קצף יציב נמרח אותו על העוגה ונשים במקרר לכשעה.
את השוקולד הלבן נמיס במיקרו עם יתרת השמנת, נערבב היטב וניצוק על העוגה.

אפשר להכין גנאש שוקולד מריר עם השליש האחרון שנותר מהשמנת ולטפטף מעל.

יש לקרר למשך 4 שעות ולהגיש קר. בתאבון!

Advertisements

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת עונג

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

    1. היי איתן,
      מתנצלים על התקלה במתכון – אלה לא פירורים, אלא גנאש שוקולד מריר שאפשר לטפטף מעל שכבת קרם השוקולד הלבן.
      בהצלחה 🙂

  1. שלום
    קצת לא ברור המתכון
    חסר את השמן והשוקולד מריר
    לגבי חלוקת השמנת מתוקה קצת לא ברור כמה בכל חלק
    רשום חצי כמות בעןגה
    חצי בקצפת
    השאר עם שוקולד לבן -לא ברור כמה זה השאר
    תודה

    1. היי שרית,
      אנחנו ממש מתנצלים על הבלבול – עידכנו את המתכון וכעת הוא ברור יותר.
      בהצלחה 🙂

  2. מזה המתכון הזה?
    אופן ההכנה לא ברור בכלל.
    באיזה שלב מכניסים את השוקולד החום?
    איתך הסליחה. אבל ככה לא כותבים מתכון.

    1. היי,
      אנחנו מתנצלים על התקלה במתכון – עידכנו אותו וכעת הוא ברור יותר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements