עוגות

עוגת עונג לשבת

כאשר אני מזמינה חברות להתארח אני פשוט חייבת להגיש להן משהו מתוק לצד הקפה. לא חסרים מתכונים לעוגות אבל זוהי עוגת העונג שלי; עוגת שוקולד עם קרם שוקולד לבן שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה. היא לא רק טעימה, היא גם נראית מעולה וכולם פשוט מתמוגגים מתענוג כאשר מגישים להן צלחת עם פרוסת עוגה. היא גם די פשוטה להכנה.

מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת עונג לשבת

מצרכים 

½ כוס קמח
½ שקית אבקת אפייה
1 כף קקאו
2 ביצים
½ כוס סוכר
¼ כוס שמן
1 ½ מכלי שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
½ כוס אגוזי מלח קצוצים דק
100 גרם שוקולד מריר
½ כוס חלב
אינסטנט פודינג ווניל

אופן הכנה 

נתחיל מהכנת הבסיס. נערבב יחדיו את ביצים, קמח, אבקת אפייה, קקאו, סוכר וחצי מכמות השמנת המתוקה. שימו לב שאיננו צריכים להפריד את הביצים.

לאחר שקיבלנו תערובת חלקה נוסיף גם את האגוזים, נערבב וניצוק לתוך תבנית. לאחר מכן נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. כמה זמן לאפות.כמו כן כמות השמנת לא הייגונית. יש חצי מהכמות בבסיס וחצי מהכמות בחלק עליון אבל יש גם שמנת בפודינג…

בתום האפייה נניח לעוגה להצטנן. בינתיים נכין את קרם השוקולד הלבן. נקציף בקערה את שמנת, הפודינג וחצי כוס חלב. לאחר שהתקבל קצף יציב נמרח אותו על העוגה ונשים במקרר לכשעה.
את השוקולד הלבן נמיס במיקרו עם יתרת השמנת, נערבב היטב וניצוק על העוגה. יש לקרר למשך 4 שעות ולהגיש קר. בתאבון!

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת עונג

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close