| | | |

דושפרה בוכרי כמו של סבתא

כיסוני בשר מהמטבח הבוכרי, דושפרה. מתכון פשוט למרק עשיר במיוחד.
בהשראת: אילנה לוי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מרק דושפרה קל להכנה

מרק דושפרה, מרק ירקות עשיר עם כיסוני בשר טעימים שמשדרגים כל ביס! המרק שהכי כיף לאכול בחורף!

לכל עדה יש את הכיסונים שלה ולבוכרים יש דושפרה, כיסוני בשר, המבושלים בדרך כלל בסיר עם מרק ירקות. בכל בית בוכרי זה טעם של בית, וכל ביס מהמרק הזה מעלה זיכרונות ילדות נעימים.

אצלנו בבית המאכל היה מזוהה בעיקר עם ראש השנה אבל הוא מתאים לכל ארוחה, במיוחד בימי החורף הקרים. ניתן לאכול דושפרה גם עם תוספת וניתן למלא בפטריות או פירה ובצל מטוגן ולגוון בטעמים!

ספר המתכונים של אילנה לוי

 

מרק דושפרה קל להכנה
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: דושפרה קל להכנה

  • אחד המרקים הכי עשירים ומפנקים לאכילה ביום חורף קר!
  • מרק מזין ביותר ויש בו את כל הערכים התזונתיים שמומלץ לאכול!
  • מתכון קל ביותר, שגם מי שלא מכיר דושפרה, יכול להכין!
  • מרק ממלא שמספיק לכל המשפחה ואין צורך במנות נוספות ליד!

שורה תחתונה: מתכון אורגינל של דושפרה, כיסוני בשר, שחייבים להכין גם אם לא מתחשק להכין מרק!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מרק דושפרה קל להכנה

דושפרה בוכרי כמו של סבתא

כיסוני בשר מהמטבח הבוכרי, דושפרה. מתכון פשוט למרק עשיר במיוחד.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
מחבת
סיר בישול

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • ¾ כוס מים

למילוי:

  • 2 בצלים
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • ½ קילו בשר טחון
  • שומן כבש (100 גרם - קצוץ דק )
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נערבב את כל המצרכים של הבצק ונלוש היטב. מומלץ לעשות זאת במיקסר.
  • לשים שלוש פעם אחת, משאירים לנוח חצי שעה, ואז לשים שוב, משאירים לנוח חצי, שעה. ושוב לשים בפעם השלישית ומשאירים לנוח 20 דקות.
  • בין הלישות יש לכסות בניילון. במידה והבצק יבש מידי תוכלו להוסיף מעט מים, אך ברמת העיקרון זה צריך להיות בצק קצת קשה.

להכנת המילוי:

  • נקצוץ את הבצל ונטגן עד להזהבה. לאחר מכן נוסיף פטרוזיליה קצוצה ואת שאר המצרכים.
  • תוך כדי טיגון יש להיעזר במזלג על מנת לפורר את הבשר. יש להמשיך בטיגון עד להיעלמות הנוזלים, לאחר מכן ניתן לתערובות להתקרר.
  • כאשר המילוי מוכן ניקח את הבצק ונחלק אותו ל 4. נרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק.
  • באמצעות כוס נקרוץ עיגולים מהבצק. בכל חתיכת בצק נניח כפית מהבשר במרכז, נקפל לחצי ונאחד את הקצוות בעזרת האצבעות.
  • את הכיסונים שקיבלנו נניח על מגש מקומח.
  • נרתיח מים בסיר ונוסיף כפית מלח ו 3 כפות שמן ואת הדושפרה נכניס פנימה רק כאשר המים רותחים.
  • יש לבשל עד שהכיסונים צפים, מדובר בבישול מהיר של כשלושים שניות.
  • בשלו את הדושפרה במנות של 8-10 יחידות כל פעם.
  • את הכיסונים נגיש בתוספת פלפל שחור ולצידם קערית רוטב פשוט אותו נכין ממיץ לימון סחוט ו 2 שיני שום קצוצות היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: דושפרה 

אפשר מילוי לא בשרי?
אפשר עם פטריות, פירה ובצל מטוגן.
לדעתי עושים עם בשר חיי לא מטוגן בדרך כלל, לא?
נכון מאוד, עושים עם בשר חי אבל מאחר והבישול הוא מאד קצר ממש כמה דקות בודדות עד שהם צפים ומוכנים, לדעתי ובמשפחתי מרגישים שהבשר לא מבושל ולא טעים לנו. לכן אני מכינה מראש את הבשר ומבשלת אותו.
האם אפשרי למלא בגבינות?
אכן אפשרי אבל אני לא ניסיתי.

 

מרק דושפרה קל להכנה
צילום: אילנה לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אילנה לוי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?