| |
מתכון עוגת קוקוס ושוקולד בציפוי קצפת – עוגת טורט קוקוס עשירה ונימוחה עם גנאש שוקולד מפנק ומעל הכל ציפוי קצפת אוורירית וטעימה. עוגת שכבות קלה להכנה אך מרשימה ביופיה, בואו נתחיל!

מתכון באדיבות: אתי חכימי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קוקוס ושוקולד בציפוי קצפת

הכנת הטורט

חמש ביצים
כוס אחת קוקוס
כוס קמח
כוס אחת סוכר
אבקת אפיה
סוכר וניל
5-6 כפות שמן
אופן ההכנה:

  • נפריד את הביצים
  • נקציף את החלבונים עם כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב
  • נטרוף את החלמונים ונקפל לתוך החלבונים.
  • נוסיף את הקמח , קוקוס, שמן, אבקת אפיה ואת הסוכר וניל ונערבב הכל היטב
  • נשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ ונשפוך את הבלילה לתוכה
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות (בודקים עם קיסם, עד שהקיסם נקי)
  • לשים בצד שיתקרר ובינתיים להתחיל להכין את הגנאש (הוראות למטה)

הכנת הגנאש והקצפת

מכינים את הגנאש:
נרתיח חצי מיכל שמנת מתוקה
נשים שתי חבילות שוקולד מריר, רבע כוס חלב ולערבב עד לקרם חלק ואחיד

נשפוך מעל העוגה ונניח במקפיא לחצי שעה.

מכינים את הקצפת:
1 וחצי שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל (אישית השתמשתי בוניל צרפתי)
נקציף עם רבע כוס חלב
נשפוך על הגנאש
נקשט עם חצי חבילה של שוקלד מריר (שהמסנו במיקרוגל עם מעט חלב)
נפזר למעלה אגוזי מלך טחונים. בהצלחה ובתיאבון!

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת קוקוס ושוקולד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *