|

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עשירה ופריכה. עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות, העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
צילום: אריאלה גולדמן

עוגת אגוזים עשירה ומפנקת עם מראה שירשים את כולם!

עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות.העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.

עוגה נהדרת ששווה מאוד להכין לפסח ולכל השנה, מומלץ בחום!

ספר המתכונים של  אריאלה גולדמן 

 

עוגת אגוזים עם קרם ונילצילום: אריאלה גולדמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

צילום: אריאלה גולדמן

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עשירה ופריכה. עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות, העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית 26
כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 7 חלבונים
  • 7 חלמונים
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח (בפסח: 1 כוס קמח מצה דק לעוגות + כפית גדושה אבקת אפייה.)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט וניל (80 גרם)
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבלילה

  • לחמם תנור מראש ל - 170 מעלות. בקערת המיקסר עם וו הקצפה להקציף שבעה חלבונים לקצף רך.
  • להוסיף בהדרגה כוס אחת סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
  • להוציא בעדינות לקערה ולהניח בצד.
  • בקערת המיקסר להקציף שבעה חלמונים עד לקציפה סמיכה.
  • בהדרגה  להוסיף 1/2 כוס שמן וכפית תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
  • להנמיך את מהירות המיקסר למהירות איטית, להחליף לוו גיטרה.
  • להוסיף לקערה ולערבל-1 כוס קמח תופח1 כוס גדושה אגוזי מלך קצוצים דק.
  • לאחד בתנועות קיפול ידניות ובעדינות את קצף החלבונים עם קערת החלמונים .
  • לשמן טוב טוב את התבנית תחתית ודפנות ומוזגים פנימה את הבלילה, מיישרים עם מרית.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש לחום 170 מעלות - תוכנית אפייה רגילה .
  • ממקמים התבנית בשליש תחתון בתנור, מדף שני מלמטה.
  • לאפות כשלושת רבעי שעה ואז לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.
  • לצנן טוב טוב

הכנת הציפוי

  • במיקסר עם וו הקצפה להקציף יחד עד שמקבלים קרם יציב.
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל,1 כוס חלב, 1 חבילה אינסטנט וניל.
  • לצפות את פני העוגה בקרם (אפשר גם דפנות).
  • לעטר באגוזים גרוסים ופתיתי שוקולד מריר.
  • לאחסן בקירור כארבע שעות לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


עוגת אגוזים עם קרם וניל
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת אגוזים עם קרם וניל

מקור: Ariella Goldman

Similar Posts

6 Comments

      1. היי שירה,
        תודה רבה ששמת לב שחסר סוכר במצרכים, הוספנו כוס אחת (אפשר כמובן לשים פחות, אם רוצים).
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?