Advertisements
|

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עשירה ופריכה. עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות, העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
צילום: אריאלה גולדמן
Advertisements

עוגת אגוזים עשירה ומפנקת עם מראה שירשים את כולם!

עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות.העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.

עוגה נהדרת ששווה מאוד להכין לפסח ולכל השנה, מומלץ בחום!

ספר המתכונים של  אריאלה גולדמן 

 

עוגת אגוזים עם קרם ונילצילום: אריאלה גולדמן

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

צילום: אריאלה גולדמן

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עשירה ופריכה. עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות, העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית 26
כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
Advertisements

המצרכים

  • 7 חלבונים
  • 7 חלמונים
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח (בפסח: 1 כוס קמח מצה דק לעוגות + כפית גדושה אבקת אפייה.)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט וניל (80 גרם)
  • 1 כוס סוכר
Advertisements

אופן ההכנה

הכנת הבלילה

  • לחמם תנור מראש ל - 170 מעלות. בקערת המיקסר עם וו הקצפה להקציף שבעה חלבונים לקצף רך.
  • להוסיף בהדרגה כוס אחת סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
  • להוציא בעדינות לקערה ולהניח בצד.
  • בקערת המיקסר להקציף שבעה חלמונים עד לקציפה סמיכה.
  • בהדרגה  להוסיף 1/2 כוס שמן וכפית תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
  • להנמיך את מהירות המיקסר למהירות איטית, להחליף לוו גיטרה.
  • להוסיף לקערה ולערבל-1 כוס קמח תופח1 כוס גדושה אגוזי מלך קצוצים דק.
  • לאחד בתנועות קיפול ידניות ובעדינות את קצף החלבונים עם קערת החלמונים .
  • לשמן טוב טוב את התבנית תחתית ודפנות ומוזגים פנימה את הבלילה, מיישרים עם מרית.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש לחום 170 מעלות - תוכנית אפייה רגילה .
  • ממקמים התבנית בשליש תחתון בתנור, מדף שני מלמטה.
  • לאפות כשלושת רבעי שעה ואז לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.
  • לצנן טוב טוב

הכנת הציפוי

  • במיקסר עם וו הקצפה להקציף יחד עד שמקבלים קרם יציב.
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל,1 כוס חלב, 1 חבילה אינסטנט וניל.
  • לצפות את פני העוגה בקרם (אפשר גם דפנות).
  • לעטר באגוזים גרוסים ופתיתי שוקולד מריר.
  • לאחסן בקירור כארבע שעות לפני ההגשה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


עוגת אגוזים עם קרם וניל
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת אגוזים עם קרם וניל

מקור: Ariella Goldman
Advertisements

Similar Posts

6 Comments

      1. היי שירה,
        תודה רבה ששמת לב שחסר סוכר במצרכים, הוספנו כוס אחת (אפשר כמובן לשים פחות, אם רוצים).
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements