| |

עוגת שמרים שוקולד ממכרת

מתכון עוגת שמרים שוקולד אוורירית וטעימה וקלה להכנה עם מילוי שוקולד מושחת ביותר
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.27 על ידי 60 דירוגים
עוגת שמרים שוקולד ממכרת

עוגת שמרים שוקולד פרווה מבצק שמרים מושלם ונוח לעבודה! עוגת שמרים משגעת לשבת, לחג ולכל זמן שמתחשק!

עונג שבת אצלנו בבית חייב לכלול עוגת שוקולד שמרים איכותית בהכנה ביתית. ללא העוגה הזו התחושה בבית והאווירה שווה ליום שגרה רגיל. לאחר שהכנתי אין־ספור מתכונים של עוגת שוקולד שמרים מתאתי את המתכון הזה ומאז אני לא מחליפה אותו באף מתכון!

מתכון לעוגת שמרים שוקולד הכי קל שתמצאו והכי מושלם שתמצאו! כל אחד יכול להכין בקלות ותקבלו עוגת שמרים שוקולד מעלפת, שריח האפייה יגרום לכם להתעלף עוד קודם!

ספר המתכונים של אורה ארגוב 

עוגת שמרים שוקולד ממכרת
צילום: אורה ארגוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד

  • מתכון קל שכל אחד יכול להכין בלי בעיה בבית!
  • עוגת שמרים שוקולד פרווה שאפשר להגיש לאחר ארוחת השבת!
  • מתכון מושלם לבצק שמרים מנצח שלא תרצו להחליף!
  • עוגה כל כך טעימה שמומלץ להכין לפחות שתיים כדי ליהנות לאורך זמן!

שורה תחתונה: מחפשים פינוק מושלם באפס מאמץ? תכינו את העוגה הזו והמילה פינוק קטנה מלתאר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שמרים שוקולד ממכרת

עוגת שמרים שוקולד ממכרת

מתכון עוגת שמרים שוקולד אוורירית וטעימה וקלה להכנה עם מילוי שוקולד מושחת ביותר
ציון 4.27 על ידי 60 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים (חמימים)
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • כפית משפר אפיה (גדושה )
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים

מילוי:

  • ¾ כוס קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף קינמון (למי שאוהב)
  • 1 כפית תמצית רום
  • 4 כפות אינסטנט שוקולד

סירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף דבש (גדושה )
  • 2 סוכר וניל

אופן ההכנה

בצק:

  • נלוש במיקסר למשך כ - 7 דקות.
  • לכסות ולתת התפחה של לפחות שעתיים.
  • מחלקים את הבצק לששה כדורים ונותנים תפיחה 15 דקות.
  • לרדד כל כדור למלבן דק, נמרח מילוי ונגלגל לרולדה (למשוך צמוד את הבצק).
  • נחתוך את הרולדה לארבע ונקלע צמה.
  • נניח לתבניות אינגליש קייק ישר ונתפיח למשך 40 דקות נוספות.
  • בעדינות למרוח מעל העוגה ביצה טרופה עם כף סוכר.
  • נכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה.
  • אחרי האפייה נמרח מיד מהסירופ (אופן הכנה למטה).

מילוי:

  • מערבבים את כל החומרים ואז מורחים
  • אפשר גם להוסיף פצפוצי שוקולד לבן למי שאוהב.

סירופ:

  • לבשל מעט את החומרים.
  • שהעוגות חמות להשקות עם הסירופ החם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

נראה מקסים, לחלק את הבצק ל 6 אז יוצא 6 רולדות? או מכול שניים עושים אחד?
מחלקים את הבצק ל 6 כדורים וכול כדור זה רולדה.
איך קולעים צמה של 4 רצועות?
נהדק את 4 הרצועות בחלקן העליון ונתחיל להעביר את הרצועה הכי שמאלית בתנועות שתי וערב לצד ימין, מעל לרצועה הסמוכה ואחר כך מתחת לרצועה הסמוכה ואז שוב פעם מעל לרצועה הסמוכה. נמשיך להעביר בכל פעם את הרצועה השמאלית ביותר בשתי וערב אל צד ימין, עד שהבצק קלוע יפה לכל אורכו. נהדק את הצמה בבסיס התחתון שלה ונעביר את העוגה לאפייה.
למילוי כוס שמן זה לא המון?
זה לא הרבה, יוצא קרם של שוקולד.
זה לא הרבה, יוצא קרם של שוקולד.
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
איפה אפשר להשיג משפר אפיה ואם אפשר בלי?
יש בחניות לאפיה ויש בסופר, שימי במקום אבקת אפיה אם אין.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


הבמה כולה שלכם:
עוגת שמרים שוקולד
צילום: רוחמה סלב

"מתכון לבצק שמרים מנצח שמעולם לא החלפתי!!"

רוחמה סלב

עוגת שמרים שוקולד
צילום: אורה אורגוב

"מאז שניסיתי מתכון זה, לא מחליפה במתכון אחר. בצק נעים ונוח כייף לעבוד איתו (וללא מרגרינה!) ולמלא במה שרק רוצים!"

אתי בלייס

עוגת שמרים שוקולד
צילום: אתי בלייס
עוגת שמרים שוקולד
צילום: אתי בלייס


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 

מקור: אורה ארגוב

Similar Posts

29 Comments

    1. היי נורית,
      אפשר מלית תפוחים מקורמלים, חלבה עם פיסטוקים קצוצים, קרם וניל פשוט עם אוכמניות או תותים, שוקולד לבן, אגוזים וקינמון.
      מקווים שהצלחנו לעזור ובהצלחה 🙂

    1. היי טל!
      אפשר להשאיר אותן על השיש/שולחן עד שבוע, לא יותר, בהנחה שטמפרטורת החדר לא גבוהה.
      בנוסף, אם יודעים שייקח זמן לסיים אותן, אפשר להקפיא אחת ולהפשיר כשהראשונה חוסלה 😉
      בהצלחה! 🙂

  1. מתכון מצויין … אבל לא תמיד צריכה כל כך הרבה רולדות … הייתי שמחה למתכון לחצי מהכמות

  2. היי
    העוגה נראית פצצה החלטתי להכין אותה רק שהבצק יצא לי מאד דביק רציתי לדעת אם זה צריך להיות ככה דביק ?? או שצריך להוסיף קמח ??

    1. היי עדן!
      כשמדובר בבצק שמרים, עדיף שיהיה דביק יותר מאשר יבש.
      אם יוצא לך דביק להבא, את יכולה לשים אותו במקרר שיתפח לאט (מכוסה).
      בהצלחה 🙂

  3. העוגה יוצאת מעולה . אומנם לא הצלחתי ליצור חלה מארבע צמות אך עדיין יצא יפה מאוד והבצק רך כמו עננים

      1. היי קטי,
        את המים מוסיפים בהדרגה עד שהבצק מתחיל להיות מעט מעט דביק, אבל לא ממש דביק.
        אם הבצק דביק מדי, להוסיף קצת קמח ולהמשיך ללוש.
        בהצלחה 🙂

  4. רציתי לדעת את כמות העוגות שיוצא מקילו קמח וכמה כוסות זה יוצא נגיד בכוס חד פעמי חמה ? ואם אני רוצה כמות של עוגה אחת להכין או שתיים מה המתכון?

    1. היי ליסה,
      מקילו קמח יוצאות 2 עוגות, והכמות הזו שוות ערך ל-5 כוסות חד פעמיות לשתייה חמה.
      אם את רוצה רק עוגה אחת, תחתכי בחצי את הכמויות של המרכיבים.
      בהצלחה 🙂

      1. היי סיגלית,
        שמחים מאוד שאהבת את העוגה!
        המילוי יישאר במקומו אם תתני לה להתקרר עד לטמפ' החדר.
        בהצלחה 🙂

  5. אם הבנתי נכון, חותכים ל 4 חתיכות כל כדור בצק שפתחנו, כלומר יהיו סה"כ 6 רולדות?. הרולדה לא יוצאת קטנה יחסית אם מחלקים אותה ל 4 חתיכות?

    1. מחלקת את הבצק ל 6 כדורים, לוקחת כדור מרדדת דק דק, ממלאת ומגלגלת צפוף, ואז כמו שהיא לוקחת סכין חדה וחותכת אותה ל4 ואז קולעת בקליעה של 4.
      יוצאת בגודל שאפשר לראות מהתמונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?