ארוחות צהרייםמתכוני עוף

פרגיות בתנור עם תפו"א ורוטב

מתכון פרגיות בתנור עם תפו"א מעוכים שחובה להכין לארוחת צהריים. פרגיות ברוטב פשוט מעלף שילדים אוהבים, ולא רק, כל המשפחה תעוף על זה! מתכון ברור ומפורט למנה בשרית ששוה לנסות. זה יוצא פשוט מעדן!

מתכון באדיבות: סוניה סאני בן הרוש  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פרגיות בתנור עם תפו"א ורוטב

מצרכים 

12 תפו"א אדום בגודל בינוני.
(בסיר עם מים וכפית מלח מבשלים את אותם הקליפה עד לריכוך באופן מלא)
6-8 יח' פרגיות נקיות (לחצות לשניים)
חבילת פטריות שמפיון (לחתוך לרצועות)
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
4 כפות שמן קנולה או זית
3 שיני שום כתושות
1 כף סוכר חום
1 כף סילאן
חצי כף פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כף מרק עוף
חצי כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כפית בזיליקום יבש
2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
1 כף רוטב צילי
1 כוס מים רותחים( כוס גדולה עם ידית)
וכף דבש לזיגוג לפני הכניסה לתנור.
אופן ההכנה


אופן הכנה 

  • שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה והיא נכנסת בקלות..
  • מסננים ומצננים כ 5 דקות..
  • לאחר מכן מועכים אותם בעדינות עם פטיש שניצל ע"י דפיקה קטנה ומניחים בצד..
  • בסיר סוטאז' נטגן את הבצלים עד להזהבה, נוסיף את השום הכתוש ונערבב..
  • נוסיף את הסוכר החום והסילאן ונמשיך לטגן איזה דקה..
  • נתבל בפפריקה וכורכום ונערבב..
  • כעת נוסיף את הפרגיות ונטגן כ- 2 דקות מכל צד..
  • כעת נוסיף את תפוחי האדמה המעוכים, נתבל במלח, פלפל שחור, מרק עוף, פטרוזליה יבשה ובזיליקום ונוסיף כוס מים רותחים..
  • נבשל כשתי דקות ונוסיף את הרטבים ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כרבע שעה עשרים דקות( תקנו טעמים במידה וצריך).
  • אפשר ורצוי לנער את הסיר מצד לצד..
  • כעת נוסיף את הפטריות ונמשיך לבשל עוד כמה דקות.
  • כשרואים שהרוטב מתחיל להצטמצם מפזרים עוד קצת פטרוזילה יבשה ומוסיפים כף דבש מעל כל התבשיל בתנועת זיגוג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו למשך 5 דקות בערך על מנת לקבל צבע זהוב אבל לא יותר מידיי שהפרגיות לא יתייבשו..

שאלות ותשובות

שאלה: התפוחי אדמה נכנסים עם הקליפה ?

תשובה: כן, אבל מעוכים, תסתכלי בתמונות שבתוך המתכון

שאלה: זה יוצא טוב גם עם חזה עוף?
תשובה: חזה עוף לא מתאים לבישול ארוך הוא יתייבש, או פרגיות או כרעיים/ שוקיים

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים