עוגיות

עוגיות בעבע בתמר

מתכון עוגיות בעבע בתמר עוגיות תמרים מהעדה העיראקית, עוגיות שמקורן מיהדות עירק במילוי תמרים ובציפוי שומשום, אחת העוגיות שאין מושלם מהן ביחד עם כוס תה או קפה של שבת. חובה להכין!

מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

מתכון: עוגיות בעבע בתמר

מצרכים 

1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים יבשים (11 גרם)
1/3 כוס סוכר חד פעמי שתייה קרה
2 סוכר וניל
חב וחצי מחמאה
כוס וחצי מים חמימים
1/2 כפית מלח
500 גר תמרים בוואקום
ביצה
שומשום
כפית קינמון


אופן הכנה 

  • בוו גיטרה ללוש את כל החומרים מלבד המלח כ5 דקות .
  • נוסיף את המלח .
  • נתפיח שעה .
  • לנקות מראשים את התמרים.
  • נוסיף כף שמן ונחמם דקה במיקרו
  • נוסיף קינמון, נערבב וניצור 50 כדורים.
  • מהבצק המותפח ליצור גם 50 כדורים.
  • נשטח ביד כל כדור, נניח תמרים ונסגור.
  • על נייר אפייה נרדד מעט כל עוגיה.
  • נמרח ביצה, נפזר שומשום.
  • נחורר עם מזלג.
  • נאפה בתנור שחומם 170 מעלות 25-30 דקות לצבע זהוב. .

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להכין ללא מיקסר?
תשובה: ברור שכן תלושי בידיים זה עדיף על מיקסר.

שאלה: כמה גרם מחמאה?
תשובה: ברור שכן תלושי בידיים זה עדיף על מיקסר

שאלה: היום בדיוק נזכרתי בעוגיות האלה שאכלתי תמיד אצל חברה עירקית!
תשובה: אני לא עיראקית והצלחתי גם אתן יכולות להצליח

שאלה: לא הבנתי. לוקחים כדור משטחים שמים תמרים ואז סוגרים באמצעות עיגול שטוח אחר?
תשובה: לא, אני מכינה כדורים מהבצק וכדורים קטנים מהתמרים כל כדור בצק ממלאים עם כדור תמרים וסוגרים כמו בקובה אח"כ מרדדים מעט מחוררים עם מזלג מורחים ביצה ושומשום ואופים.

שאלה: דורית אלישע תודה ששלחת לי. איך מאכסנים וכמה זמן אפשר מבלי שהבצק ישנה את המרקם.
תשובה: בקופסא אטומה גם שבועיים ויותר.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

בעבע

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים