עוגיות בעבע בתמר
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגיות בעבע בתמר
מצרכים
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים יבשים (11 גרם)
1/3 כוס סוכר חד פעמי שתייה קרה
2 סוכר וניל
חב וחצי מחמאה
כוס וחצי מים חמימים
1/2 כפית מלח
500 גר תמרים בוואקום
ביצה
שומשום
כפית קינמון
אופן הכנה
- בוו גיטרה ללוש את כל החומרים מלבד המלח כ5 דקות .
- נוסיף את המלח .
- נתפיח שעה .
- לנקות מראשים את התמרים.
- נוסיף כף שמן ונחמם דקה במיקרו
- נוסיף קינמון, נערבב וניצור 50 כדורים.
- מהבצק המותפח ליצור גם 50 כדורים.
- נשטח ביד כל כדור, נניח תמרים ונסגור.
- על נייר אפייה נרדד מעט כל עוגיה.
- נמרח ביצה, נפזר שומשום.
- נחורר עם מזלג.
- נאפה בתנור שחומם 170 מעלות 25-30 דקות לצבע זהוב. .
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר להכין ללא מיקסר?
תשובה: ברור שכן תלושי בידיים זה עדיף על מיקסר.
שאלה: כמה גרם מחמאה?
תשובה: ברור שכן תלושי בידיים זה עדיף על מיקסר
שאלה: היום בדיוק נזכרתי בעוגיות האלה שאכלתי תמיד אצל חברה עירקית!
תשובה: אני לא עיראקית והצלחתי גם אתן יכולות להצליח
שאלה: לא הבנתי. לוקחים כדור משטחים שמים תמרים ואז סוגרים באמצעות עיגול שטוח אחר?
תשובה: לא, אני מכינה כדורים מהבצק וכדורים קטנים מהתמרים כל כדור בצק ממלאים עם כדור תמרים וסוגרים כמו בקובה אח"כ מרדדים מעט מחוררים עם מזלג מורחים ביצה ושומשום ואופים.
שאלה: דורית אלישע תודה ששלחת לי. איך מאכסנים וכמה זמן אפשר מבלי שהבצק ישנה את המרקם.
תשובה: בקופסא אטומה גם שבועיים ויותר.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אליס כהן: "הכנתי עכשיו!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!