| |

בעבע בתמר - עוגיות בעבע תמרים

מתכון בעבע בתמר, עוגיות תמרים פרווה בנוסח עיראקי, טעימות שחובה להגיש לאורחים
בהשראת: דורית אלישע
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
בעבע תמרים

מתכון עוגיות בעבע בתמר, עוגיות תמרים מטריפות וממכרות היישר מהמטבח העיראקי! מושלמות להגשה לצד קפה או תה.

מי שלא מכיר עוגיות בעבע תמרים חייב להכיר עכשיו! עוגיות בעבע בתמר בציפוי שומשום, שמקורן מיהדות עיראק ויש להן את הטעם הכי מיוחד והכי ממכר שיש!

אז בין אם אתם מכירים או לא, את המתכון הזה אתם חייבים לנסות! מתכון קל ביותר והכי מדויק שיש, שאחרי שתטעמו תרגישו שאתם נמצאים במאפייה בעיראק. כל כך טעימות שחובה להגיש אותן לאורחים לאחר ארוחת השבת. כן, עוגיות פרווה מושלמות!

עוגיות בעבע
צילום: – דורית אלישע

למה באמת כדאי לכם: עוגיות בעבע בתמר

  • מתכון פשוט ביותר להכנה ואפשר להכין גם ללא מיקסר!
  • ניתן להכין כמות גדולה וליהנות מהן  במשך שבועיים!
  • עוגיות פרווה טעימות שאפשר להגיש לאחר ארוחה בשרית!
  • מתכון מהמטח העיראקי, מתכון אורגינל שלא תמצאו מדויק ממנו!

 

שורה תחתונה: אם אתם מכירים, אתם ודאי עכשיו מכינים ואם אתם לא מכירים, זה הזמן להכיר ולהתמכר!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

בעבע תמרים

בעבע בתמר - עוגיות בעבע תמרים

מתכון בעבע בתמר, עוגיות תמרים פרווה בנוסח עיראקי, טעימות שחובה להגיש לאורחים
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרים יבשים (11 גרם)
  • כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½1 חבילות מחמאה (300 גרם)
  • ½1 כוסות מים (חמימים)
  • ½ כפית מלח
  • 1 חבילה תמרים בוואקום (500 גרם)
  • 1 ביצה
  • שומשום (לפיזור)
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  • בוו גיטרה ללוש את כל החומרים מלבד המלח כ 5 דקות.
  • נוסיף את המלח ונתפיח שעה.
  • ננקה מראשים את התמרים.
  • נוסיף כף שמן ונחמם דקה במיקרו.
  • נוסיף קינמון, נערבב וניצור 50 כדורים.
  • מהבצק המותפח ליצור גם 50 כדורים.
  • נשטח ביד כל כדור, נניח תמרים ונסגור.
  • על נייר אפייה נרדד מעט כל עוגייה.
  • נמרח ביצה, נפזר שומשום.
  • נחורר עם מזלג.
  • נאפה בתנור שחומם 170 מעלות 25-30 דקות לצבע זהוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בעבע בתמר

אפשר להכין ללא מיקסר?
ברור שכן תלושי בידיים זה עדיף על מיקסר.
לא הבנתי. לוקחים כדור משטחים שמים תמרים ואז סוגרים באמצעות עיגול שטוח אחר?
לא, אני מכינה כדורים מהבצק וכדורים קטנים מהתמרים כל כדור בצק ממלאים עם כדור תמרים וסוגרים כמו בקובה אח"כ מרדדים מעט מחוררים עם מזלג מורחים ביצה ושומשום ואופים.
איך מאכסנים וכמה זמן אפשר מבלי שהבצק ישנה את המרקם?
בקופסא אטומה גם שבועיים ויותר.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגיות בעבע
צילום: אליס כהן

"אני מכינה אותם עם אבקת אפיה יוצאים קריסיפיים.
כי עם שמרים הם יוצאים כמו לחם, הכנתי עכשיו!"
אליס כהן


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקורדורית אלישע

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?