מתכונים לחנוכהעוגיות

ספינג' מרוקאי מושלם

הספינג', למי שלא מכיר הוא סוג של סופגנייה עם חור באמצע. הוא מגיע אלינו מצפון אפריקה וזהו מאכל המקובל בקרב יוצאי מרוקו וטוניס אשר מכינים אותו בגרסאות שונות. הספינג' המטוגן הוא בעל טעם מתוק, בחוץ יש לו מרקם מעט שרוף ובפנים מרקם בצקי והשילוב של הפריכות עם הבצקיות הוא פשוט מושלם.

באופן מסורתי אוכלים את הספינג' באירועים מיוחדים כמו בבית ההורים ביום של מחרת החתונה או בתקופה הסליחות של חודש אלול, כמו כן תוכלו לראות אותו באירועי חינה, במימונה או בכל אירוע חגיגי. כמובן, בתור אוכל המטוגן בשמן ודומה מאוד לסופגניות, הוא  מתאים מאוד לחג החנוכה ומומלץ לכל מי שנמאס לו מסופגניות רגילות ורוצה לנסות משהו חדש

אז הפעם נביא לכם את מתכון הספינג' של סבתא להנאתם של כל העדות, אלו אשר מכירים ואלו אשר רוצים לנסות דברים חדשים.

מתכון באדיבות: נועם זיגדון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ספינג' מרוקאי מושלם

מצרכים 

1 ק"ג קמח
½ 2 כפות שמרים
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
ביצה
כפית מלח
4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
אבקת סוכר


אופן הכנה 

יש לערבב וללוש היטב את כל המצרכים למעט אבקת הסוכר עד שמתקבל בצק רך. את הבצק נניח להתפחה במשך שעה. לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו כדורים ונניח על מגש משומן או נייר אפייה לתפיחה נוספת. את הספינג' נטגן בסיר עם שמן חם ועמוק. לצורך הכנת הצורה המיוחדת את לוקחים כל כדור בצק ומבצעים תנועת מתיחה קלה ויוצרים את החור באמצעות האצבעות. לאחר מכן נשים בשמן הרותח כאשר החלק העליון (שהיה למעלה בזמן ההתפחה). יש לטגן משני הצדדים עד להזהבה וכאשר מוכן יש לפזר למעלה אבקת סוכר ואפשר להגיש לשולחן ספינג' מתוק וטעים. ניתן להגיש את הספינג' בתוספת דבש.

 

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זמן צריך לתפוח?
תשובה: הבצק אמור להכפיל את עצמו, זה תלוי במזג האוויר בקיץ הבצק תופח יותר מהר.

שאלה: הבצק אמור לצאת דביק?
תשובה: כן קצת דביק הוא אמור להיות.

שאלה: כמה התפחות בסך הכל?
תשובה: פעמיים לפני החלוקה לכדורים, ופעם אחת לפני הטיגון.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שרית לב: "בעזרת המתכון שלך יצא לי ללקק את האצבעות."

עוד מתכונים מבוקשים:

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים