מתכונים לשבועותעוגותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה פיסטוק

מתכון עוגת גבינה אפויה פיסטוק. שני הדברים האהובים עלינו, ביחד בעוגה אחת מופלאה. עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה, פיסטוק וגבינה, שילוב קטלני שמתאים בול לעונה וזה פשוט מטורף. מומלץ בחום!

,

מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה פיסטוק

מצרכים 

תבנית: תבנית עגולה גודל 16 ס"מ קוטר וגובה 8 ס"מ
להניח נייר אפייה רק בבסיס העוגה

לבלילת הפיסטוק
140 גרם גבינת שמנת
3 כפות חלב
2 כפות קורנפלור
3 כפות מחית פיסטוק
2 כפות קמח פיסטוק
4 כפות קמח רגיל
4 חלמונים גודל לארג טמפ חדר
2 כפות חמאה ללא מלח
חצי כפית מחית וניל ( אופציה – יכלתי לוותר )
מספר טיפות מיץ לימון סחוטטרי
2 כפות סוכר

לקצפת מארנג
4 חלבונים גודל לארג׳ טמפ חדר
7 כפות סוכר

אופן הכנה 

לחמם תנור ל200 מעלות לקבע מדף אמצעי אפייה רגילה לא טורבו

בסיר קטן להוסיף:
גבינה חלב סוכר מחית פיסטוק והחמאה
לבחוש על להבה נמוכה מאוד עם מטרפה תוך כדי עד לקבלת מרקם חלק
להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את החלמונים ושוב לבחוש עד להטמעה
לסנן מעל הסיר את הקמח קורנפלור וקמח הפיסטוק
לערבב טוב טוב ורק אז לבסוף להוסיף את הלימון והוניל
שוב לערבב ואז ולהניח בצד. (הערה: המרקם אמור להיות סמיך כמו בלילת פנקייק)


בקערה בינונית יבשה ונקייה:

על מהירות בינונית להקציף את החלבונים עם הקורט מלח עד למרקם סבוני עמיד
ואז בהדרגה להוסיף את הסוכר ולהגביר מהירות עד לקבלת קצף עמיד ורך (לשים לב לא להקציף יותר מדי)

עכשיו לקפל פנימה שליש מבלילת הפיסטוק
להמשיך להוסיף ב2 הפוגות בקיפולים את יתר הבלילה
לשפוך לתבנית ולהטיח כמה פעמים על הדלפק לשחרור כיסי אוויר

להניח מעל תבנית נוספת 24 ס"מ קוטר
לשפוך בעדינות כוס וחצי מים חמימים לא רותחים לתבנית הראשונית (להיזהר לא להשפריץ לתוך העוגה)
להכניס בעדינות לתנור שחומםם מראש ולאפות רבע שעה על 200
ואז להוריד טמפ ל 140 למשך עוד שעה
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עשר דקות נוספות
להוציא ולצנן על רשת למשך 30 דקות לפני שחולצים. בתיאבון!

הערות ושאלות ותשובות

הערות:

  • התבנית היא לא תבנית קפיצית. אם אתם משתמשים בתבנית קפיצית אז תעטפו את הבסיס והדפנות החיצוניות בנייר כסף כפול בכדי שמים לא יחלחלו פנימה לעוגה.
  • אם אין קמח פיסטוק ניתן לטחון אותה כמות פיסטוקים ללא הקליפה.
  • את התבנית לא לשמן לפני
  • רק בבסיס להניח נייר אפייה

שאלה: אפשר לוותר על קמח הפיסטוק? או אפשר להמירו בלטחון בבית 2 כפות פיסטוק?
תשובה: ציינתי בסוף המתכון שכן ניתן לטחון

שאלה: מאיפה אפשר להגיש קמח ומחית פיסטוק?
תשובה: מחית פיסטוק מחנויות אפייה וקמח אפשר לטחון פסטוקים בלי הקליפה במקום.

שאלה: אם התבנית לא קפיצית אז איך חילצת את העוגה?
תשובה: נייר אפייה בבסיס והפכתי על צלחת.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה פיסטוק

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים