מתכונים לחנוכהקינוחים

סופגניות אשל ביתיות

סופגניות אשל ביתיות מושלמות – קבלו מתכון לסופגניות אשל מגניבות ,תפוחות ושמנמנות. מתכון מנצח לסופגניות אשל אוורירות  ורכות שמכינים בבית בקלי קלות ותוך כמה שניות על השולחן והכל נזלל. נסו עכשיו!

 

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: סופגניות אשל ביתיות

מצרכים 

350 גרם קמח תופח (שקית קטנה או 2 כוסות מידה + 7 כפות )
שתי ביצים L
שני מיכלי אשל (סך הכל 400 מ"ל)
שש כפות סוכר
רבע כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או ויסקי (תורם לסופגניה תפוחה שלא סופחת אליה שמן ומתנדף בזמן הטיגון)
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון (ארומה נפלאה)
שמן לטיגון עמוק
2 כפות אבקת סוכר לעיטור


אופן הכנה 

  • בקערה גדולה טורפים את הביצים והאשל, ואז מוסיפים את הסוכר, ברנדי, וניל ואת גרידת הלימון.
  • כשהתערובת חלקה מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים טוב טוב.
  • נחמם את השמן בסיר גדול. כשמתחילות בועות להופיע על השמן, ננמיך ללהבה בינונית (חשוב כדי שהסופגניות תטגנה היטב מבפנים)
  • באמצעות כף (עם כף גלידה יוצאים כדורים יפים) נעביר מתערובת הסופגניות לשמן ומטגנים עד להזהבה יפה מכל צד ואז מעבירים לנייר סופג.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים באבקת סוכר, וזוללים בהנאה ומתפנקים.

שאלות ותשובות

שאלה: מה אפשר במקום האלכוהול?
תשובה: האלכוהול מתנדף בזמן הטיגון. מוסיפים כדי שהסופגניה תתנפח יפה ובנוסף לא תספח אל תוכה שמן.

שאלה: איך יצאה לך צורה כזאת מושלמת? לי הם יוצאים כמו חייזרים חחח
תשובה: חחח הכנתי עם כף גלידה וכך יצאו עגולות ומושלמות.

שאלה: אפשר יוגורט סויה במקום האשל?
תשובה: לא ניסיתי.

שאלה: זה מרשם מימים ימימה,אבל לפעמים בפנים הסופגניה נשאר בצק, מה עושים?
תשובה: מטגנים על להבה בינונית וכך הן מיטגנות היטב בפנים. אם מטגנים על להבה גבוהה הן רק מזהיבות. 

סופגניות אשל

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים