עוגות

חיתוכיות שוקולד מבצק משגע

מתכון חיתוכיות שוקולד מבצק משגע שפשוט חייבים  כאשר מחפשים משהו קטן ליד הקפה, מסוג הדברים שניתן להגיש לאורחים, שוקולד הוא פשוט חובה. עוגה קטנה על בסיס שוקולד היא דבר שכולם אוהבים, ללא יוצא דופן. להלן מתכון קטן לחיתוכיות שוקולד מתוקות, בדיוק מסוג הדברים שאפשר להגיש בצלוחית לאורחים, יחדיו עם הקפה. הן קלות להכנה, אסתטיות ומיוחדות.

מתכון באדיבות: אורטל עמרם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חיתוכיות שוקולד

מצרכים 

לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
½ 2 כוסות קמח
2 חלמונים
כפית וחצי שמרים יבשים
¼ כוס סוכר

עבור המילוי:
½ כוס קקאו
50 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות קמח תופח
4 חלמונים
אבקת סוכר לקישוט


אופן הכנה 

נתחיל בהכנת הבצק; יש לערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק, מומלץ לעשות זאת בקערת מיקסר עם וו לישה
עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך למגע. את הבצק שהתקבל נחלק לשתיים. את החלק הראשון נשטח בצורה
אחידה על תבנית משומנת. את החלק הנותר נשמור בצד.
את מצרכי המילוי, מלבד החלמונים, נחמם בסיר עד שהכול נמס. לאחר מכן נכבה את הגז ונמתין שיתקרר
מעט. לאחר שהתקרר ניתן להוסיף פנימה את החלמונים והקמח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה
ללא גושים. את התערובת המתקבלת יש ליצוק לתוך התבנית עם הבצק.
לאחר מכן יש ליצור את השכבה העליונה אשר מכסה את הכול בעזרת הבצק הנותר בצד. יש לשטח אותו
באמצעות מערוך על משטח מקומח וליצור את צורת התבנית. יש להרים בזהירות ולהניח על שכבת מילוי
השוקולד.
יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. ראשית נאפה למשך 20 דקות ולאחר מכן נכסה את העוגה
בנייר כסף ונאפה לחצי שעה נוספת. בחלוף הזמן נכבה את התנור ונשאיר את העודה בפנים לרבע שעה.
לאחר מכן אפשר להוציא ולתת לה להתקרר. לבסוף נקשט באבקת סוכר ונחתוך לריבועים.
זהו, קיבלתם חיתוכיות שוקולד טעימות ומתוקות !

עוד מתכונים מבוקשים:

חיתוכיות שוקולד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים