ארוחות צהרייםדגמאפים ולחמיםתוספות

פריקסה מתכון אותנטי וטעים

מתכון פריקסה, הידוע גם בתור סנדוויץ’ טוניסאי, הוא אחד הסנדוויצ‘ים המעניינים ביותר שיש. באופן מסורתי הוא
מוגש בתוך לחמנייה מטוגנת, אך יש גם גרסאות אפויות; טונה וביצים הם הרכיב העיקרי שלו, אך נהוג
להכניס לתוכו מגוון תוספות ורטבים אשר מקנים לו טעם עשיר ומיוחד במינו. אז איך מכינים את לחמניית
הפריקסה? 
 

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פריקסה מתכון אותנטי וטעים

מצרכים

1 ק“ג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
כף מלח
½ כוס שמן
כף אלכוהול – ניתן להשתמש בערק, וודקה או וויסקי.
3 כוסות מים

בנוסף תזדקקו לנייר אפייה אותו יש לגזור ל 16 מלבנים ומגבת גדולה.


אופן הכנה 

מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה. נערבב את הקמח, השמרים והסוכר, נוסיף 2 כוסות מים ונמשיך
לערבל לעוד 2 דקות. תוך כדי ערבול נוסיף את השמן, המלח והערק. לאחר שכל המצרכים בפנים ניתן
להמשיך לערבל למשך 5 דקות במהירות נמוכה. לאחר מכן ניתן להוסיף בהדרגה את כוס המים הנותרת; יתכן
שלא יהיה צורך בכוס המלאה. יש להמשיך ללוש את הבצק כ 9 דקות נוספות, אך מומלץ לבדוק – כאשר אתם
רואים שהבצק אינו נדבק לדפנות, יש לקחת חתיכה מהבצק ולמתוח אותה. במידה והבצק נקרע יש להמשיך
ללוש אותו ולהוסיף מעט מים במידת הצורך.

לאחר מכן נאסוף את הבצק עם ידיים משומנות ונניח בקערה משומנת לצורך התפחה. יש לכסות בניילון
ולחכות חצי שעה. לאחר מכן ללוש מעט על מנת להוריד את הנפח ולהתפיח לעוד חצי שעה.
לצורך הכנת הלחמניות נעבוד על משטח מקומח. נחלק את הבצק ל 4 ונגלגל כל חתיכה לצורת נקניק. את
הנקניק נחלק ל 4 – בסופו של דבר נקבל 16 כדורים. כל כדור נרדד בעזרת מערוך לצורה אליפטית, נשמן
ונכסה בניילון למשך 20 דקות.

בינתיים אפשר להתחיל לחמם את השמן לטיגון. יש צורך בכחצי ליטר שמן. נרתיח אותו על להבה גבוהה
ולאחר מכן נעביר ללהבה בינונית. טיפ קטן, שימו חתיכת גזר בשמן על מנת לשמור עליו נקי וצלול.
את הבצק ניתן להניח בעדינות בתוך השמן החם עם נייר האפייה. לאחר מכן בעזרת מלקחיים נשלוף את נייר
האפייה וניתן לטיפות השמן לטפטף על החלק העליון של הבצק. יש לטגן 2 דקות עם מכסה, לאחר מכן
להסיר את המכסה, להפוך את הפריקסה עד להזהבה.
את הלחמניות ניתן למלא לפי טעמכם האישים. אנו ממליצים על שילוב של טונה, ביצה קשה, תפוח אדמה
מבושל, זיתים, אריסה ולימון כבוש.

שאלות ותשובות

שאלה: נראה מושלם! מה זה הרוטב עגבניות?
תשובה: סלט משוויאה.

שאלה: את לא שמה ביצה?
תשובה: לא.

שאלה: עשיתי אבל יצא עם שמן. מה עשיתי לא טוב?
תשובה: יכול להיות שהיה חסר התפחה, כשהבצק לא אוורירי אז הוא סופג שמן.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

פריקסה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים