עוגות פרגעוגות שמריםרולדות

עוגת שמרים פרג (רולדה)

מתכון עוגת שמרים פרג מהממת בצורת רולדה, או בשמה האחר – "פרסבורגר", עוגת שמרים משגעת במילוי פרג שתחוסל תוך דקות, בהבטחה! רולדת בצק שמרים במילוי פרג הכי מוצלחת וטעימה בטירוף שתנסו, בין אם זה לשבת, לאירוח חגיגי או סתם בא לכם משהו מתוק, את העוגה הזו מוכרחים להכין!
מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים פרג (רולדה)

מצרכים 

‎1/2 כוס מים חמימים
‎1 כפית סוכר
‎1 כף שמרים יבשים
‎3 2/3 כוסות קמח
‎1/2 כוס סוכר
‎6 כפות חמאה רכה
‎1 ביצה טרופה
‎1 לימון מגורד, קליפה של
‎2/3 כוס חלב חמים

מצרכים למילוי הפרג:
‎2 1/3 כוסות פרג זרעים
‎1 כוס חלב או 1 כוס שמנת, חם רותח
‎6 כפות חמאה
‎2/3 כוס סוכר
‎1/2 כפית תמצית שקדים (או וניל)
‎3/4 כוס צימוקים מוזהבים (או קצוץ דק שזיפים מיובשים)
‎2/3 כוס שקדים קצוצים (או פקאנים או אגוזי מלך)
‎ביצה 1
‎1/3 כוס פירורי לחם

אופן הכנה 

  • לילה לפני: מערבבים מים רותחים עם שתי כוסות ושליש פרג ולשטוף ולסנן לחזור על אותה פעולה 3 פעמים. לשפוך את זרעי הפרג לבקערה עם מים חמים ולתת השהייה 45 דקות עד שהפרג מתחיל להיות רך ואז לשפוך את המים . מסננים את הפרג דרך מסננת רשתית. לייבש את הפרג רצוי ללילה. שיטה זו היא מאוד יעילה לריענון הפרג ולהוציא את המרירות וכמו כן הריח של הפרג מדהים לאחר שלב זה. ..
    ‎לטחון במטחנת קפה, או מעבד מזון
  • להכנת הבצק: לתת התססה של 10 דקות : 1/2 כוס מים חמים, 1 כפית סוכר ושמרים
    ‎מנפים את הקמח בקערה גדולה, עושים גומה באמצע הקמח ומוסיפים את השמרים המומסים מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצה, קליפת הלימון והחלב. וללוש עם וו לישה על מהירות נמוכה ו במשך כ -10 דקות וקמח קצת יותר אם יש צורך. זה אמור לצאת בצק רך. להעביר לקערה משומנת, מכוסה, במשך כ 45 דקות, עד הכפלה
    ‎להוריד אויר לחלק לשני חלקים. לרדד כל אחד מהם למלבן דק . מורחים עם מילוי זרעי פרג. מגלגלים כל מלבן לרולדה. להדק קצוות ואז מניחים על נייר אפייה משומן. לכסות עם מגבת כותנה, לתת התפחה עד הכפלה, כ 45 דקות, בעזרת מברשת להבריש מעל עם ביצה טרופה וקורט מלח או שמנת לםזר מעט פרג מעל (אופציה). (אני השתמשתי בשמנת מתוקה) . לחרוץ מעל חריצים לאורך של 5 סמ ולעומק כ 2-3 ממ לאפות במדף אמצעי על 180 מעלות, תנור שחומם מראש. במשך כ 45 עד 50 דקות . הם אמורות לקבל צבע חום כהה .
  • להכנת מלית הפרג : מערבבים חלב חם עם זרעי הפרג, להוסיף את שאר מרכיבים בסדר שציינתי מעל. מערבבים עד למרקם חלק אם רוצים מלית מתוקה יותר אז אני להוסיף 2 כפות דבש נוזלי (לחמם טיפה ). ניתן להוסיף שזיפים יבשים לתערובת. כמו כן ניתן לבשל את המלית במשך 5 דקות על להבה נמוכה אבל זה לא הכרחי.
  • טיפים:
    לקרר לגמרי לפני שפורסים
    ניתן לאכסן בקופסה אטומה במקום יבש, או להקפיא עד חודש ימים

הערה: אני הכנתי את הבצק עם מחמצת וניל קשיחה 47% הידרציה 75 גרם להמיר את השמרים במחמצת. לאחר התפחה של שעתיים לקפל את הבצק ולתת מנוחה של שעה ולקפל שוב ולתת התפחה כפולה

שאלות ותשובות

שאלה: כמה גרם זה 6 כפות חמאה?
תשובה: כל כף 15 גרם.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים