אין כמו פיתות או לחמים ביתיים, כולם אוהבים אותם. רובנו קונים את הפיתות מוכנות מכיוון שאנו מניחים שזוהי הרבה עבודה. אך האמת שישנן שיטות לאפות במחבת אשר מעניקות לנו פיתות בעלות טעם מיוחד. הן מצוינות בתור תוספת לכל ארוחה והאופי הביתי הופך אותן למנה שניתן להגיש לשולחן הארוחה.
מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.


מתכון: לאפות במחבת פיתות

מצרכים 

5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף דבש
½ כף מלח
¼ כוס שמן זית
¼ שמן רגיל
2 כוסות מים פושרים

אופן הכנה 

  1. נתחיל מהשמרים. יש לשים אותם בקערה עם סוכר וכוס מים ולתת להם כרבע שעה להתחיל להתעורר לחיים. לאחר מכן ניתן להוסיף את כל שאר המצרכים ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך. מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה. לאחר שסיימנו ללוש יש להניח חצי שעה לצורך התפחה, ללוש שוב ולהתפיח שנית
  2. את הבצק שהתקבל יש לחלק ל 8 כדורים, לקמח אותם ולתת להם לנוח לחמש דקות. בינתיים נחמם מחבת על האש. ניקח כדור ונפתח אותו לצורה של פיתה, לא עבה מידי, ונניח על המחבת החמה. זה דורש כשלוש דקות אז זה תלוי בעצמת האש לכן כדאי להיות ערניים. לאחר 3 דקות יש להפוך. כאשר הפיתה מוכנה נוציא ונעטוף במגבת
  3. מי שבכל זאת ירצה לאפות בתנור יכול להכין אותן באופן דומה, אך במקום לאפות במחבת יש להניח בתנור שחומם מראש ל 250 מעלות ולאפות לעשר דקות. לאחר 10 דקות להוריד את הטמפרטורה ל 200 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמתקבל צבע חום

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
לאפות במחבת פיתות

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *