ארוחות צהריים

קציצות עם אטריות

מתכון קציצות עם אטריות, אחד הדברים הכי כייפים בחורף הם התבשילים החמים עם הטעם הביתי. לא רק שהם מחממים את הגוף, אלא גם את הלב. הפעם הבאנו לכם מתכון חורפי של תבשיל אטריות המשודרג עם קציצות בשריות. מה שהופך אותו לארוחה מזינה וטעימה המותאמת במיוחד לימי החורף הקרים.
כאשר בחורף הכל אפור ומלא בשלוליות, תבשיל קציצות עם אטריות ממלא את הבית לאט לאט בריח מבהיל שעושה לכולם חשק לאכול. השקט בשולחן הוא הסימן הכי טוב להצלחת המתכון.
 
מתכון באדיבות: Tali Davidov – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות עם אטריות

מצרכים 


עבור הקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 3 כפות קמח מצה (אפשר פירורי לחם במקום)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית אבקת שום

להכנת הרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמןכף מלח שטוחה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כוסות מים
  • 1 חבילת אטריות דקות

 

אופן הכנה 

  1. נתחיל דווקא בהכנת התבשיל; נטגן את הבצל וכאשר יזהיב נוסיף את התבלינים ואת המים ונתחיל בבישול. בעוד התבשיל מתחמם נכין את הקציצות.
  2. הכנת הקציצות פשוטה למדי, כל שיש לעשות זה לערבב את כל הרכיבים יחדיו. ניתן להכין קציצות עגולות בעזרת כפות הידיים ולשים בעדינות בתוך התבשיל הרותח.
  3. יש לבשל את הקציצות 30 דקות. מה שנעשה זה ניתן להן להתבשל 20 דקות בטרם נוסיף את האטריות. לאחר הוספת האטריות נבשל במשך 10 דקות נוספות כאשר הסיר מכוסה. יתכן כי יש צורך להוסיף מים במהלך התהליך. 

עוד מתכונים מבוקשים:

קציצות עם אטריות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים