עוגותקינוחים

עוגת קרפים ללא אפייה

מתכון עוגת קרפים בטעם קקאו וקרם וניל ללא אפייה, כאשר היינו קטנים היינו מכינים עוגות מצות. זו הייתה עוגה ללא אפייה המתבססת על ערימה של מצות, אחת על גבי השנייה, עם קרם שוקולד ביניהן.
מתכון זה הוא על אותו העיקרון, אך את המצות נחליף בקרפים רכים וטעימים והקרם יהיה קצת יותר מושקע. זהו מתכון מעולה לעוגה קייצית קרה, ללא אפייה
מתכון באדיבות: Meri Kogan – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת קרפים ללא אפייה וקלה להכנה

מתכון: עוגת קרפים ללא אפייה

מצרכים 


להכנת
הקרפים:

  • 8 ביצים בגודל בינוני
  • 1 ליטר חלב
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית מחית וניל
  • 30 גרם קמח לבן
  • 70 גרם קקאו
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

להכנת הקרם:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חבילת פילדלפיה בטמפרטורת החדר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כפית מחית וניל

אופן הכנה 

  1. לצורך הכנת הקרפים ננפה את הקמח והקקאו אל תוך קערה ונוסיף את הסוכר ואבקת האינסטנט פודינג. אנו השתמשנו באינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי. יש לערבב ולהניח בצד. בקערה נפרדת יש לערבב את הביצים יחדיו עם החלב והחמאה המומסת (בטמפרטורת החדר) ומחית הווניל. לאחר מכן מערבבים יחדיו את שתי הקערות, ניתן לעשות זאת בצורה ידנית או להיעזר במיקסר. הבלילה שמתקבלת אמורה להיות מימית, זכרו כי זוהי אינה בלילת עוגה, אלא קרפים. את הבלילה נעביר במסננת ולאחר מכן נצנן במקרר למשך כשעה כאשר היא מכוסה בפלסטיק נצמד
  2. הכנת המילוי: יש להקציף במיקסר את השמנת המתוקה ולאחר מכן להוסיף את אבקת האינסטנט פודינג ומחית הווניל. מי שרוצה להעניק טעם מיוחד יכול גם להוסיף 3 כפות ליקר כמו למשל אייריש קרים. את הקרם המתקבל יש לכסות בפלסטיק נצמד ולשמור במקרר
  3. הכנת הקרפים: לאחר שהבלילה התקררה נוכל להתחיל להכין את הקרפים במחבת. מומלץ לעשות זאת עם ספריי שמן. השתמשו בכלי מדידה על מנת לקבל קרפים בגודל אחיד. חצי כוס בלילה אמורה להספיק לקרפ גדול. יש לשפוך את הבלילה על המחבת ולהטות את המחבת בתנועות סיבוביות על מנת לפזר את הבלילה. כאשר מתחילות להופיע בועות, ניתן לקרוץ את הקרפ באמצעות רינג בקוטר 24. את העודף ניתן להסיר ואז להפוך את הקרפ בעדינות לעשר שניות נוספות. לאחר מכן להוציא את הקרפ ולהמשיך להכין את הקרפ הבא באותו אופן. בינתיים ניתן להניח את הקרפים המוכנים על נייר אפייה
  4. לאחר שהקרפים התקררו ניגש למלאכת הרכבת העוגה. ניקח את הקרפ הראשון ונמרח עליו את הקרם בשכבה דקה; נשים עליו את הקרפ השני וכך נמשיך למרוח קרם ולשים עוד קרפ. כאשר הכל מוכן יש להכניס למקרר למשך לילה אחד בטרם מגישים. בשלב זה, כאשר העוגה קרה, ניתן גם לצפות בגאנש שוקולד.

שאלות ותשובות

שאלה: מה כמות הקרפים?
תשובה: אמורים לצאת בין 20-25 תלוי בגודל של המחבת, הקרפ הראשון תמיד נשרף קחי בחשבון.

שאלה: יש אפשרות לעשות אותה פרווה איכשהו?
תשובה: חלב סויה או חלב אורז, ומחמאה. בקרם ניתן להחליף בקצפת צמחית +אינסטנט פודינג וניל.

שאלה: זה לא ברור לי מתי הפילדלפיה נכנסת?
תשובה:  אחרי שהקצפת דקה את השמנת מתוקה להקצפה את מכניסה אותה יחד עם האבקת אינסטנט פודינג , חשוב שהגבינה תהיה רכה תשתמשי במרית , להמשיך להקציף עד שמתקבל קרם רך.

שאלה: אפשר מסקרפונה במקום פילדלפיה?
תשובה: בטח, למרות שעם מסקרפונה ייצא מעט יותר כבד

עוגת קרפים ללא אפייה

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • Shelly Madar Bahar:
    " עוגת הקרפים בהשראתך Meri Kogan לא היה פשוט בלשון המעטה אבל התגובות היו שוות את המאמץ"
    עוגת קרפים ללא אפייה - תמונות גולשים 3
  • Michal Keva Dahan:
    "תודה יצא מושלם!"
    עוגת קרפים ללא אפייה - תמונות גולשים
  • Maya Peled Elgarishi:
    "מתכון מעולה, טעימה בטירוף.כולם ליקלקו! תודה"
    עוגת קרפים ללא אפייה - תמונות גולשים 2

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים