מרקים

מרק חרירה של אילנית בניזרי

מתכון מרק חרירה של אילנית בניזרי, מרק שאין עליו לפתיחת הצום. אחד המתכונים הכי בטוחים למרק חרירה עם טעם מדהים שכל המשפחה אוהבת. מרק בריא ועשיר עם חומוס עדשים, אטריות וכל מה שטוב. מתאים לצום או ליום חורפי. מתכון שאחרי שתראו אותו ישר תכנסו למטבח.


מתכון באדיבות: אילנית בניזרי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון
.

מתכון: מרק חרירה עשיר של אילנית בניזרי

מצרכים 

  • 1 כוס חומס מושרה ומורתח – ניתן להחליף בקופסת שימורים או קפוא
  • 1 כוס עדשים חומות או ירוקות
  • עגבניות מגורדות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזלי
  • בצל קצוצים
  • גבעולי כרפס קצוצים קטן כולל עלים
  • כפות שמן
  • 1 חופן איטריות דקות
  • כפות קמח
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 לימון סחוט


אופן הכנה 

  1. מטגנים בצל קצוץ עד למצב שקוף ,מוסיפים כף כורכום שטוחה  ,את העגבניות והחומוס ,מוסיפים כליטר וחצי  מים רותחים,2 כפות מרק עוף,מלח,פלפל שחור.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האיטריות הקמח והלימון.
  3. על להבה בינונית, מבשלים את הכל בערך כשעה. 
  4. להוסיף את האטריות ולהמשיך לבשל במשך 5 דקות נוספות.
  5. בינתיים, מערבבים את הקמח עם המים הקרים עד שאין גושים בתערובת ,מוסיפים לסיר המרק תוך כדי עירבוב, לבסוף להוסיף חצי לימון סחוט ולכבות את האש .
  6. טיפ קטן:: מומלץ להרתיח את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ולסנן.
  7. במידה ובא לכם בשר בתוך המרק: מומלץ בשר מספר 8 שהורתח לפני כשעתיים עם עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד שלם. מקררים את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס קוביות, הבשר נכנס למרק מתחילת הבישול כמו כן ניתן להשתמש במי הבשר  (ציר ) למרק.

סרטוני הכנה למרק חרירה:

סרטון ארוך

 

מרק חרירה - תמונות מהגולשים - Inbar Rozen Gindi

שאלות ותשובות

שאלה: את מבשלת את העדשים לפני?
תשובה: כן, רתיחה של 10 דקות.

שאלה: אילנית היקרה עוד שאלה אם אני מכינה ושמה אטריות ויופ למחרת בצאת הצום רוצה לחמם זה יהיה לא טעים נכון? בגלל האטריות שכבר בתוך המרק? יש לך עצה?
תשובה: רצוי להשלים את סיום המרק בצאת הצום כולל הקמח לימון והאטריות.

שאלה: כמה זמן צריך להשרות את החומוס? והאם אפשר להוסיף עוד קטניות (כמו שעועית וסוגים אחרים של עדשים) או שזה לא מתאים?
תשובה: לגבי החומוס משרים עם רבע כפית אבקת סודה ומים עד לכיסוי לילה שלם או משתמשים בחומוס משימורים או קפוא של סנפרוסט למשל ולא הולך קטניות מסוג אחר.

שאלה: אפשר לדעת אם צריך גם את העלים של הכרפס?
תשובה: כן בטח קצוצים קטן.

שאלה: ראיתי שרשמת להרתיח את העדשים עשר דקות לפני בישול אבל האם גם זה צריך להיות מושרה לילה שלם?תשובה: לא משרים עדשים לילה לפני. חצי שעה במים קרים או הרתחה קצרה כמו שאני עושה.

שאלה: אין תבלינים?
תשובה: יש. כורכום, מרק עוף, פלפל שחור, מלח, והארומה של הירק, הקטניות, הקמח והלימון סוף הדרך.

שאלה: האם כשהחומוס מושרה זמן ההכנה יהיה גם כמו שמשתמשים בחומוס משימורים?
תשובה: את החומוס כדאי להרתיח גם בנפרד כי לוקח לו זמן עד שמתרכך. תוסיפי רבע כפית סודה לשתיה לחומוס, תרתיחי בנפרד עד לריכוך ואז זמן הבישול של כל המרק מתקצר ל כ 40 דקות – גג שעה.

שאלה: בזמו האחרון לא מוצאת עדשים חומות בחנויות. שמתי ירוקות זה בסדר?
תשובה: ירוקות זה מעולה.

שאלה: איך אפשר לטבל את האוכל ללא מלח בכלל. מה התחליף?
תשובה: יש אבקת מרק עוף ללא מלח.

שאלה: האם מתאים להכניס בשר מסוג שפונדרה ומוח?
תשובה: מוח ממש לא. בשר שריר 8 או פילה מדומה מספר 6.

שאלה: האם אפשר לשים גרונות הודו?
תשובה: אפשר כן. תרתיחי אותם לפני, תנקי שומן ותוסיפי למרק.

שאלה: האיטריות של ביצים או השקופים?
תשובה: אטריות דקות של אוסם.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • ציפורה דרור:
    ״המתכון שלך מלווה אותי כבר הרבה זמן הכנתי מס׳ פעמים יצא טעים ברמות וגם הילדים שעיקמו אף כשאמרתי שהכנתי חרירה בסוף טעמו ונישבו בקסם החרירה אין עלייך אלופה״
  • אילנית כדריה גדליהו:
    "תודה על המתכון אילנית בניזרי בישלתי את המרק חרירה ע"פ המתכון שלך ויצא ממש טעים"
  • עליזה עוזיאל:
    "מקסימה תודה על המתכון ניראה מעולה ובטוח גם טעים.מאוד רציתי לדעת איך מכינים,תודה לך על המתכון הברור.שבוע טוב"
  • Ruchama Zilberberg Koskas:
    "הכנתי הבוקר את המרק חרירה, מעולה, אין לי מילים. תודה אילנית"
  • Iris Georgi-dunel:
    "אילנית תודה על מתכון נהדר. במקום חומוס שמתי שעועית לבנה יצא מעולה..גמר חתימה טובה"
  • Ester Amor:
    ״אילנית את אלופה הכנתי שנה שעברה ויצא אליפות. השנה אני לא מוותרת עליו. תודה על מתכונים הנפלאים שלך וגמר חתימה טובה.״

תמונה של נורית רבו


תמונה של: Yarden Almoznino‎
מרק חרירה - תמונות מהגולשים Yarden Almoznino‎

     

    המטבח המרוקאי הוא אחד המטבחים העשירים ביותר, כדאי לכם להכיר עוד מתכונים מהמטבח הזה:

    הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

    תגים

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    Back to top button
    Close
    Close
    מעבר לסרגל הכלים