כללי

עוף בטמפורה ברוטב ביתי מושלם

אחת המנות היותר אהובות עלינו שאתם חייבים להכין – עוף בטמפורה ברוטב ביתי מושלם!
מומלץ להכפיל (ואולי לשלש) כמויות!

מתכון באדיבות: ליאת נחמני – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוף בטמפורה ברוטב ביתי

מצרכים

להכנת הרוטב

5 שיניי שום כתושות

רבע כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

מעט מלח ופלפל שחור

כף גדושה סוכר לבן

חצי כוס מים

כף קורנפלור

4 כפות חומץ

מעט שמן

מצרכים להכנת הבלילה

קילו חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל של כ-2*2 ס״מ

כוס קמח תופח

כף רוטב סויה

ביצה אחת

3/4 כוס מים

חצי כפית סודה לשתייה

2 כפות קורנפלור

רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה

לערבב היטב בקערה את כל מרכיבי הבלילה ולהוסיף את קוביות חזה העוף. לערבב ולהכניס למקרר כחצי שעה. .

2לחמם בסיר שמן עמוק ולטגן את קוביות החזה עוף עד להזהבה יפה. .

3לקראת סיום הטיגון להכין במחבת את הרוטב – תחילה לטגן את השום עם מעט שמן ולאחר מכן להוסיף את הסוכר הלבן – לערבב ולהוסיף את המים והתבלינים. בקערית לערבב את הקורנפלור ומעט מים לקבלת תערובת חלקה וכשהרוטב מבעבע למזוג למחבת. לערבב היטב ולהוסיף את העוף המטוגן, להקפיץ ברוטב לסדר בצלחת ולפזר מעל שומשום לבן ובצל ירוק. להגיש חם, מומלץ להכפיל כמויות, בתאבון

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים