מתכון שושני שמרים תפוחים – עקבו אחר התמונות והשלבים…יותר קל לראות ולהכין… בצק שמרים מתוק בסיסי שחובה להכין!
 

מתכון באדיבות: אילנה טל  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון:שושני שמרים תפוחים

מצרכים 

מתחילה בסטרטר שזה אומר…
בקערית קטנה
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס מים פושרים
לערבב ולהניח בצד 5 דקות
זה תופח.
במיקסר עם וו לישה
קילו קמח
קמצוץ מלח
לערבב
להוסיף לפי הסדר הבא
כוס סוכר (חד פעמי חם)
את הסטרטר שהתפחנו בהתחלה
כוס שמן ( חד פעמי קר)
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי מים פושרים(אולי טיפה פחות)שימו לב תתחילו בכוס אחת
הבצק יוצא מעט דביק אל דאגה הוא מתייצב בתפיחה
להתפיח כשעה
להוריד למשטח מקומח ולחלק ל 20 כדורים.
אתם קובעים את גודל המאפה.
ניתן לאפות גם כאישיות בתבניות אלומניום אישיות חד פעמיות .
או בתבנית אינגליש…או עגולה או כמוני במרובעת(אני אפיתי בפיירקס וריפדתי בנייר אפייה משומן).


אופן הכנה למלית תפוחים ויצירת השושנים

למלית תפוחים
6 תפוחים חתוכים לקוביות
כף דבש
2 שקיות סוכר וניל
מעט קינמון
לבשל יחד כעשר דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף כף מיץ לימון סחוט טרי
לצנן מעט
ליצירת ה"שושנים"
מרדדים כל כדור לעלה עגול
על חציו מניחים מלית תפוחים בנדיבות
מקפלים לחצי ומתחילים לגלגל
ראו בתמונות
להפוך ולהניח בתבנית אחד ליד השני במרווחים. מתפיחים.
מורחים ביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 40 דקות

 
עוד מתכונים מבוקשים:

שושנים שמרים תפוחים שושנים שמרים תפוחים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *