Advertisements
| | | | | |

עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית

עוגת תפוחים פירורים של סבתא, קלה להכנה ומפנקת כמו שרק סבתא פינקה!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.40 על ידי 28 דירוגים
עוגת תפוחים פירורים של סבתא
Advertisements

עוגת תפוחים פירורים של סבתא, העוגה הכי טעימה, הכי נוסטלגית והכי מרחיבת לב שיש!

בתור ילדה הייתי נוסעת להתארח אצל סבתי במשך כמה ימים ובכל פעם מחדש היא הייתה שולפת לי מהמקרר את עוגת תפוחים עם פירורים המטריפה שלה. אני זוכרת שתמיד נפתחו עיניי למראה העוגה והריח היה תמיד משכר.

לימים התחלתי להכין את העוגה שלה וזה תמיד הזכיר לי את העיניים הטובות שלה, את החיוך המנחם והלב הרחב, ולכן, תמיד לקראת החגים אני מכינה את העוגה הזו כדי להרגיש שגם היא נמצאת כאן איתי.

אז קבלו מתכון קל לעוגת תפוחים של סבתות, כן, הסבתא שלי ושלכם. מתכון מושלם וטעים שכל מי שיטעם יחייך ולנו ירחיב את הלב!

עוגת תפוחים פירורים של סבתא
צילום: אורה ארגוב

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים פירורים של סבתא

  • העוגה המושלמת לאווירה מפנקת במיוחד כמו שסבתא נהגה לפנק!
  • מתכון קל שכל אחד יכול להכין בלי רקע מיוחד באפייה!
  • כל כך טעימה שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה!
  • מעלה זיכרונות ילדות, נוסטלגית ומחממת את הלב!

שורה תחתונה: אין על סבתא בעולם! תכינו את העוגה הזו, שבו עם המשפחה ושתפו סיפורים מפעם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוחים פירורים של סבתא

עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית

עוגת תפוחים פירורים של סבתא, קלה להכנה ומפנקת כמו שרק סבתא פינקה!
ציון 4.40 על ידי 28 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית עגולה 24 או מלבנית 30 על 30
Advertisements

המצרכים

בצק:

  • 3 1/2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • מחמאה (50 גרם )
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר

מילוי:

  • 6 תפוחים
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 כפות סילן
  • מיץ לימון (מ ½ לימון)
  • 1 כף קינמון

למריחה:

  • 6 ביסקוויטים (פתיבר)
  • ריבה (למריחה)

פיזור מעל העוגה:

  • 1 כוס אגוזים (קצוצים)
  • 1 חופן צימוקים וחמוציות
Advertisements

אופן ההכנה

בצק:

  • ללוש היטב את המרכיבים לבצק קטיפתי ולשים במקרר ללילה.

מילוי:

  • את התפוחים הקלופים וחתוכים לריבועים להניח בסיר ולבשל עם הסוכר, סילאן, מיץ לימון, קינמון עד גמר הנוזלים ואז לקרר היטב.

אופן הרכבת העוגה:

  • להוציא את הבצק מהמקרר יום אחרי לקחת אגרוף של בצק ולהניח במקפיא את שאר הבצק.
  • לרדד בתבנית למרוח ריבה על גבי הבצק ולפזר כ 6 ביסקוויטים פתיבר גרוסים לשים מעל את מילוי התפוחים.
  • לפזר ככוס אגוזים קצוצים עם חופן צימוקים וחמוציות.
  • להוציא בצק מהמקפיא ולגרד מעל התפוחים בעזרת מגרדת.
  • להכניס לתנור ל-20 דקות בערך ל-180 מעלות לצנן לפדר אבקת סוכר אם רוצים ולהגיש ניתן לשים את העוגה במקרר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת תפוחים פירורים של סבתא 

ניתן להחליף את המחמאה לחמאה?
בטח.
איזה ריבה את ממליצה לשים על הבצק?
כל ריבה טובה אני אוהבת רבה אדומה.
הכנתי את העוגה הזאת בשבוע שעבר. עוגה טעימה ונהדרת, אך לדעתי הפתי בר מיותר לחלוטין.
הוא לא מיותר לחלוטין כי יש להם תפקיד לספוג נוזל התפוחים שלא יחדור לבצק.
לגבי התפוחים משנה איזה סוג משתמשים?
את האמת לפי דעתי זה לא משנה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוחים פירורים של סבתא
עוגת תפוחים פירורים של סבתא
צילום: אלינה אברהמי

"עוגה מדהימה אורה הכנתי אותה בשישי ..!"
אלינה אברהמי

עוגת תפוחים פירורים של סבתא
צילום: ריקי אברהם

"תודה לאורה ארגוב על המתכון גם אני הכנתי!"
ריקי אברהם

עוגת תפוחים פירורים של סבתא
צילום: יעל כהן זיידה

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Advertisements

Similar Posts

16 Comments

  1. הכנתי את הבצק ונראה לי ש שלוש וחצי כוסות קמח זו טעות, אולי מדובר בשתים וחצי כוסות) עוגת תפוחים של סבתא(
    אשמח לתשובה

    1. היי רונית,
      הכמות היא 3.5 כוסות קמח. לא להיבהל מהיובש של הבצק, זה נורמלי.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מיכל, אפשר להמתין לילה או אם ממהרים אפשר לשים את הבצק במקפיא 15 דקות ולהכין מלית, ואז להשתמש בחלק מהבצק ולהחזיר את השאר למקפיא, ואז לפורר את מה שנשאר. בהצלחה ובתיאבון!

      1. היי אתי, תודה רבה על התגובה שלך!
        התבנית מלבנית בינונית.
        בהצלחה 🙂
        נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

      1. היי אתי, עם שמן פחות ממליצים. אפשר חמאה, מחמאה, נטורינה או כל תחליף אחר. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements