מתכונים לראש השנהעוגות

עוגת דבש הכי טעימה

עוגת דבש כל כך מיוחדת, שרבות בקשו את המתכון!! מה שהופך את העוגה הזאת להכי מיוחדת זה כוס הקפה ולא התה שיש במתכוני העוגות דבש. ממליצה בחום לשמור את המתכון הזה!! פרח גבסו

 

 

 

 

 

 

 

מתכון באדיבות: רונית שבתאי האישה והאגדה.

מתכון: עוגת דבש הכי טעימה

מצרכים 

העוגה מתאימה לתבנית מרובעת בנונית חד פעמי. או 3 תבניות אנגלישקיק.

6 ביצים L מופרדות.
כוס סוכר.
2 וחצי כוסות קמח תופח.
3/4 כוס שמן.
כוס דבש.
כוס מים פושרים עם 2 כפיות קפה שחור לא נמס.
כפית אבקת סודה לשתיה(לא סודה מוגזת).
2 כפיות קינמון.

אופן הכנה 

*חממי תנור על 170 מעלות אפיה.

אופן ההכנה מאוד קל לחלק את המתכון ל 3 קערות:
בקערת המיקסר את החלבונים.
בקערת החלמונים את הרטובים.
ועוד קערה את המצרכים היבשים.

הפרידי את הביצים.
הכניסי בקערה אחת את כל היבשים קמח תופח אבקת סודה וקינמון(אני ממליצה לנפות גם את הקינמון ואבקת סודה לשתיה).
בקערת החלמונים הוסיפי את הרטובים
דבש שמן וכוס קפה וטרפי ידני במטרפה.
הקציפי את החלבונים עם מעט מלח
והוסיפי בפולסים קצרים את הסוכר..
כשקיבלת מרנג תפוח..
הורידי את מהירות המיקסר למינימום .
והתחילי להוסיף לפי הסדר הבא!
מעט מקערת היבשים ומעט מקערת הרטובים
כל פעם מקערה אחרת רצוי לסיים בקערת הרטובים.
המשיכי להקציף לבלילה חלקה ותפוחה מאוד..
לסיום העבירי לקקן בתנועות קיפול עדינות.
שמני את התבניות וצקי לכל תבנית מהבלילה לא עד הסוף.
אפי בתנור למשך 35 דקות.
אחרי האפיה כבי את התנור והשאירי את העוגות לעוד עשר דקות כשהתנור מכובה.
כשהעוגות מוכנות כסי
במגבת נקיה..
אפשר להבריש בסירופ
או מייפל או לבזוק אבקת סוכר.

*כוס המדידה היא כוס חד פעמי לשתייה חמה.
*מומלץ בחום להקפיא את העוגות כשהן עטופות בניילון נצמד.

בהצלחה🌹

שאלות ותשובות

שאלה: כמה יוצא מהכמות?
תשובה: שתי תבניות אינגלישקייק.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת דבש קלאסית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים