|
מתכון עוגת דבש מתוקה מהחיים, עוגה קלילה, זריזה ופשוט מנצחת, בדיוק בזמן לראש השנה. שיהיה לכולנו חג מתוק, רוצו לנסות!

מתכון באדיבות: סילבי חדש זכריה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת דבש מתוקה לראש השנה

מצרכים 

כוס מיץ תפוזים
כוס סוכר לבן ועוד חצי כוס (סה״כ כוס וחצי) (לא הכרחי, אפשר רק חצי כוס עם החלמון וחצי בחלבון חובה)
כוס שמן
כוס אגוזי מלך
חצי כוס סילאן
חצי כוס דבש (למי שאוהב מתוק, העוגה מתוקה מהדבש והסילאן)
שקית תה שרויה בחצי כוס מים חמים להוציא
שלוש כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
קורט מלח
כפית סודה לשתיה
חצי כוס סוכר חום
כפית ציפורן
כפית קינמון
5/6 ביצים בגודל L או 5 בגודל XL


אופן הכנה 

  • קודם נחמם תנור 160/180 מעלות (משתנה בין כל תנור ותנור)
  • נשתמש בסיר פלא משומן היטב גדול (אפשר לחלק את הבלילה לארבע תבניות אינגלישקייק)
  • להפריד ביצים בטמפרטורת החדר
  • את החלבונים נכניס למיקסר עם קורט המלח ונקציף לקצף לבן
  • בהדרגה ובשלושה שלבים נוסיף גם את הסוכר לבן. (הקצף בסוף צריך להיות יציב ונוקשה, לא נוזלי)
    בקערה שנייה:
  • להניח את היבשים בקערה, ולערבב הכול היטב
  • נוסיף את השמן, חצי כוס סוכר חום, התפוזים, התה והחלמונים.
  • נערבב טוב טוב עד שיתאחדו כול הנוזלים.בקערה שלישית (סה״כ 3 קערות)
  • נתחיל להעביר נוזלים, קמח וקרם לקערה
  • לקפל בתנועות 8 ולאט לאט, לא למהר בכדי לא לשבור את הקצף.
  • להמשיך עד שמסיימים ואז להעביר לסיר פלא או תבניות לתנור
  • לאפות בין 45 דקות ועד שעה, ולבדוק עם קיסם יבש
  • לסיום, לזגג מעל העוגה סילאן או דבש, ומעל אגוזי מלך, בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: מאיפה התבנית?
תשובה: קיבלתי במתנה מחמותי, אבל יש בסטוק.

שאלה: את הדבש והסילן להכניס עם הנוזלים? מה עם החלמונים?
תשובה: כול נוזלים יחד גם החלמונים. גם הדבש וסילאן לערבב היטב גם החצי כוס תה והתפוזים והשמן.

שאלה: עם כמה סוכר להקציף את החלבונים?
תשובה: כוס סוכר לבן.אבל אפשר פחות, אפשר רק חצי כוס עם החלמון וחצי בהקצפה של החלבון.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • סילבי זכריה: "יצאה טוב מאוד!"

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת דבש

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *