מתכון לחמניות לשבת רכות ואווריריות של שרה יוסף שהכי קל להכין בבית. לחמניות טעימות ומפנקות שבקרוב תתחילו להכין כל שבת! מומלץ בחום! לנוחיותכם מצורף גם סרטון הכנה ותשובות לכמה משאלותיכם, אז אין תירוץ שלא ייצא לכם מושלם!

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות לשבת – שרה יוסף

מצרכים 

1  קג קמח
1/2 כוס סוכר
2 וחצי כפות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים
1 ביצה
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
לקישוט
1 ביצה עם כף מים ומעט סוכר
שומשום

אופן הכנה 

לשים בקערה מים סוכר ושמרים ולתת לנוח עשר דקות
לנפות את הקמח להוסיף לקערה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לקבלת בצק נעים
לכסות לתת לנוח חצי שעה הבצק תופח מהר ללוש ושוב התפתחה של עשרים דקות
לחלק ל16 כדורים לתת לנוח עשר דקות לעשות צורה להניח בתבנית עם נייר אפיה מנוחה שעתפחו בערך 20 דקות לחמם תנור 180 מעלות
למרוח ביצה עם מעט סוכר לערבב ולמרוח את הלחמניות ולאפות בערך חצי שעה
אפשר בלי ביצה ואז לשים 3 כוסות מים
אפשר לפזר מעל שומשום או פרג
להוציא מהתנור ולכסות עם מגבת
הלחמניות יוצאות רכות כמו ספוג
השתמשתי בכוס חד פעמי 200 מ"ל
אפשר להכין את הבצק בלילה עם מים מהברז ללוש טוב להכניס למקרר לשעה להוציא ללוש ושוב להכניס למקרר עד הבוקר


שאלות ותשובות

שאלה: מים פושרים או מהברז?
תשובה: היום הכנתי עם פושרים, אפשר להכין מהברז ולהכניס לילה למקרר.

שאלה: יש לי שאלה עשיתי היום חלות ואחרי שעשיתי צורות הבצק ניקרע..מה עשיתי לא טוב?
תשובה: את צריכה לתת לבצק לנוח מעט ואז לעשות צורה.

שאלה: כמה זמן בערך הם היו אצלך בתנור בשביל שיצאו אווריריות?
תשובה: בערך חצי שעה.

עוד מתכונים מבוקשים:

לחמניות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. שרה יקרה הכנתי לחמניות רגילות בדיוק כפי שהכנת בסרטון,מדוע זה לא יצא נפוח ואוורירי כמו שלך? עם שמרית.
    שלך יצאו ממש כמו במאפיה.

    1. היי לילי, את צריכה לתת לבצק לנוח מעט ואז לעשות צורה, וגם להקפיד על זמן התפחה מספיק ולא ללוש יותר מדי שלא יווצר בצק נוקשה.
      מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *