ארוחות צהרייםבשרמתכוני עוף

קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה

מתכון קציצות ברוטב צהוב – קציצות מטוגנות וטעימות עם תפוח אדמה, עם רוטב צהוב משגע.  מתכון שחובה לנסות למי שרוצה לגרוף אין ספור מחמאות על מנה מוצלחת וטעימה. 

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה

מצרכים ואופן הכנה לקציצות 

500 גרם חזה עוף טחון
200 גרם בשר בקר טחון (ניתן להכין הכל רק מבקר טחון)
בצל מגורד
תפו"א קטן מגורד
פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים
ביצה טרופה
לתבל ב 2 כפות שמן…כפית בהרט לקציצות..פלפל שחור ..מלח..כפית פפריקה מתוקה…ליצור קציצות עם ידיים משומנות…להניח בתבנית עם נייר אפיה ולהכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות…

לחמם שמן חצי עמוק במחבת…לשמן את הידיים לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה…להניח בנייר סופג.(לא חייב לטגן ניתן לוותר על הטיגון)

5,6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לריבועים

מצרכים ואופן הכנה לרוטב 

לטגן בצל לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה…להוסיף 2 שיני שום מגורדות לטיגון קצר…כף כורכום….לערבב קלות…להוסיף את הקציצות והתפוחי אדמה ..חצי כפית כמון.2 כוסות מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף …להוסיף פלפל שחור גרוס ..לאחר שהרוטב מבעבע
להנמיך להבה
נבשל 40 דקות להבה נמוכה….לקראת סיום לבזוק כוסברה קצוצה ומעט שמיר קצוץ …ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להכין הכל מעוף?
תשובה: כן, בטח שאפשר.

שאלה: נראה מאוד טעים. האם חשוב לטגן את הקציצות קודם?
תשובה: לא חייב, אבל אני מאמינה שכשהם מטוגנות הטעם אחר לגמרי וטעים יותר.

שאלה: כף כורכום זה לא הרבה?
תשובה: כף כורכום שטוחה זה לא הרבה, זה אוכל צהוב.

שאלה: אם אין לי בהרט לקציצות אפשר לשים ראס אל חנות?
תשובה: כן אפשר.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אתי כהן: "יאמי עם לחם שחור טרי חבל על הזמן"
  • שני ברמן: "אני גם מכינה ככה, יוצא פצצה"
  • לירון בן חיים: "מעלף!!"

 

עוד מתכונים מבוקשים:

קציצות ברוטב צהוב

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים