|
מתכון טורטיה במילוי פירה,שווארמה וטחול, עם רוטב פטריות מעלף. מנה ראשונה שלא תבייש אף מסעדה ישירות מהמטבח של אילנית בניזרי. מנת חג מנצחת שחובה לנסות!
 

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: טורטיה במילוי פירה,שווארמה וטחול

מצרכים ואופן הכנה – טורטיות

רכיבים
10 טורטיות קנויות
===========
מרכיבים למלית:
3 תפו"א מבושלים
חצי קילו שווארמה הודו לקוביות קטנות
200 גרם טחול
בצל קצוץ
2 כפות שמן
כפית פפריקה
מלח
פ.שחור גרוס
כפית תבלין לשווארמה ( למי שאין אפשר פלדלפיה או גריל עוף)
2 כפות רוטב סצ'ואן ( מוכרים בכל סופר) ניתן להמיר לטראיקי או ברבקיו.
=============
להכנת דבק קמח:
כף קמח
מעט מים לערבב היטב עד שנהיה סמיך במרקם של דבק
לטיגון
חצי שמן עמוק
2 בצים טרופות עם מעט מים ומלח
צלחת עם פירורי לחם מוזהבים מתובלים בעשבי תיבול ושומשום
אופן ההכנה:

  • את התפ"וא להרתיח ולמעוך לפירה ,להוסיף 2 כפות מים רותחים,מלח,פ.שחור גרוס ורבע כפית כורכום,לערבב ולצנן ..
  • נניח את השווארמה והטחול בקערה ( את הטחול אני מרתיחה לפני 5 דקות ומנקה אותו) .
  • נוסיף את התבלינים ( למעט השמן והבצל) נערבב היטב ..
  • כעת נזהיב את הבצל בשמן,נוסיף את השווארמה והטחולים נטגן ונערבב מידי פעם כ 20 דקות זה מוכן להבה נמוכה ! .
  • נצנן את המלית היטב ..
  • את הטורטיות נחמם במיקרו 40 שניות לריכוך ,כך הן לא נשברות !! .
  • נניח כף מהמחית תפו"א ,עליו נניח מהשווארמה והטחול נסגור בצורת עלי סיגר ( מצרפת תמונות להמחשה) נגלגל ונדביק עם הדבק קמח לסגירה שלא יפתח בטיגון ! .
  • נתבול בביצה ופירורי לחם ,נטגן דקה מכל צד ! .
  • יש אפשרות לאפות ,להבריש ביצה ופירורי לחם ,חום 200 מעלות עד להזהבה בערך 8 דקות תבדקו ותהיו ערניות


מצרכים ואופן הכנה – רוטב הפטריות

בצל קצוץ
חצי גמבה קצוצה לקוביות
פטריות חתוכות
אופן ההכנה:

  • לטגן עם מעט שמן בצל עד לשקיפות ,להוסיף חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות,לטגן כמה דקות .
  • להוסיף כפית כורכום שטוחה ולערבב,להוסיף פטריות חתוכות ,חופן פטרוזליה קצוצה טרייה ,כפית פטרוזליה יבשה ,פלפל שחור גרוס.
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה ,כף קמח גדושה בכוס מים קרים מעורבבת היטב למניעת גושים ,להוסיף לסיר ולערבב ועוד כוס מים.
  • לבשל כ 20 דקות תוך כדי בחישה בהצלחה

שאלות ותשובות

שאלה: את מטגנת את הטורטייה?
תשובה: חלק טיגנתי וחלק אפיתי.

שאלה: הטורטיה לא מתייבשת על הפלטה?
תשובה: בכלל לא.

שאלה: אני לא אוכלת תפוחי אדמה ודברים עם קמח לבן, יש לך רעיון מה לשים במקום?
תשובה: אפשר לנסות טורטיות מקמח תירס.

שאלה: מה ניתן לשים במקום רוטב פטריות?
תשובה: טחינה הולך פצצה.

שאלה: מה קורה עם חימום על פלטה בשבת?
תשובה: בשבת חיממתי על הפלטה יוצא מושלם.

שאלה: את שמה את הכל בביצה או רק את החלקים של הטורטיה? ומה אם אני לא סובלת טחול?
תשובה: רק את הטורטריה בביצה, לא חייב טחול מי שלא אוהב.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

טורטיה במילוי


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *