ארוחות צהרייםמתכוני עוף

טורטיה במילוי פירה,שווארמה וטחול

מתכון טורטיה במילוי פירה,שווארמה וטחול, עם רוטב פטריות מעלף. מנה ראשונה שלא תבייש אף מסעדה ישירות מהמטבח של אילנית בניזרי. מנת חג מנצחת שחובה לנסות!
 

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: טורטיה במילוי פירה,שווארמה וטחול

מצרכים ואופן הכנה – טורטיות

רכיבים
10 טורטיות קנויות
===========
מרכיבים למלית:
3 תפו"א מבושלים
חצי קילו שווארמה הודו לקוביות קטנות
200 גרם טחול
בצל קצוץ
2 כפות שמן
כפית פפריקה
מלח
פ.שחור גרוס
כפית תבלין לשווארמה ( למי שאין אפשר פלדלפיה או גריל עוף)
2 כפות רוטב סצ'ואן ( מוכרים בכל סופר) ניתן להמיר לטראיקי או ברבקיו.
=============
להכנת דבק קמח:
כף קמח
מעט מים לערבב היטב עד שנהיה סמיך במרקם של דבק
לטיגון
חצי שמן עמוק
2 בצים טרופות עם מעט מים ומלח
צלחת עם פירורי לחם מוזהבים מתובלים בעשבי תיבול ושומשום

אופן ההכנה:

  • את התפ"וא להרתיח ולמעוך לפירה ,להוסיף 2 כפות מים רותחים,מלח,פ.שחור גרוס ורבע כפית כורכום,לערבב ולצנן ..
  • נניח את השווארמה והטחול בקערה ( את הטחול אני מרתיחה לפני 5 דקות ומנקה אותו) .
  • נוסיף את התבלינים ( למעט השמן והבצל) נערבב היטב ..
  • כעת נזהיב את הבצל בשמן,נוסיף את השווארמה והטחולים נטגן ונערבב מידי פעם כ 20 דקות זה מוכן להבה נמוכה ! .
  • נצנן את המלית היטב ..
  • את הטורטיות נחמם במיקרו 40 שניות לריכוך ,כך הן לא נשברות !! .
  • נניח כף מהמחית תפו"א ,עליו נניח מהשווארמה והטחול נסגור בצורת עלי סיגר ( מצרפת תמונות להמחשה) נגלגל ונדביק עם הדבק קמח לסגירה שלא יפתח בטיגון ! .
  • נתבול בביצה ופירורי לחם ,נטגן דקה מכל צד ! .
  • יש אפשרות לאפות ,להבריש ביצה ופירורי לחם ,חום 200 מעלות עד להזהבה בערך 8 דקות תבדקו ותהיו ערניות


מצרכים ואופן הכנה – רוטב הפטריות

בצל קצוץ
חצי גמבה קצוצה לקוביות
פטריות חתוכות

אופן ההכנה:

  • לטגן עם מעט שמן בצל עד לשקיפות ,להוסיף חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות,לטגן כמה דקות .
  • להוסיף כפית כורכום שטוחה ולערבב,להוסיף פטריות חתוכות ,חופן פטרוזליה קצוצה טרייה ,כפית פטרוזליה יבשה ,פלפל שחור גרוס.
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה ,כף קמח גדושה בכוס מים קרים מעורבבת היטב למניעת גושים ,להוסיף לסיר ולערבב ועוד כוס מים.
  • לבשל כ 20 דקות תוך כדי בחישה בהצלחה

שאלות ותשובות

שאלה: את מטגנת את הטורטייה?
תשובה: חלק טיגנתי וחלק אפיתי.

שאלה: הטורטיה לא מתייבשת על הפלטה?
תשובה: בכלל לא.

שאלה: אני לא אוכלת תפוחי אדמה ודברים עם קמח לבן, יש לך רעיון מה לשים במקום?
תשובה: אפשר לנסות טורטיות מקמח תירס.

שאלה: מה ניתן לשים במקום רוטב פטריות?
תשובה: טחינה הולך פצצה.

שאלה: מה קורה עם חימום על פלטה בשבת?
תשובה: בשבת חיממתי על הפלטה יוצא מושלם.

שאלה: את שמה את הכל בביצה או רק את החלקים של הטורטיה? ומה אם אני לא סובלת טחול?
תשובה: רק את הטורטריה בביצה, לא חייב טחול מי שלא אוהב.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

טורטיה במילוי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים