| | | |

מתכון קציצות מרוקאיות ברוטב

מנה נוסטלגית קציצות טעימות בטירוף שאתם פשוט חייבים לנסות!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.43 על ידי 35 דירוגים
קציצות עוף ברוטב

מתכון קציצות ברוטב עסיסיות עם סלרי כמו שאמא הייתה מכינה!

אין מה לעשות לפעמים פשוט נכנסים בנו חשקים מרוקאים, אז הכנו לכם מנה של הילדות עם טעם עמוק ומרקם עסיסי שיחזיר אותכם אחורה.

קציצות עוף ובקר עם רוטב סלרי, מנה נוסטלגית טעימה בטירוף שאתם פשוט חייבים לנסות!

ספר המתכונים של אורה ארגוב

קציצות עוף ברוטב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות עוף ברוטב

מתכון קציצות מרוקאיות ברוטב

מנה נוסטלגית קציצות טעימות בטירוף שאתם פשוט חייבים לנסות!
ציון 4.43 על ידי 35 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

לסלרי:

  • 1 ראש סלרי
  • מים (להרתחת הסלרי)
  • 2 כפות קמח

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ קילו עוף טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין ראס אל חנות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 גזר (מגורד)
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)

לרוטב:

  • 4 שיני שום (כתושות)
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כורכום
  • ½ כפית מלח
  • אבקת מרק עוף (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כוס מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה

סלרי:

  • בסיר גדול מרתיחים מים ובהם משבלים את הסלרי עם 2 כפות שמח למשך 40 דקות.
  • מסננים את הסלרי מהמים ושוטפים במסננת, מניחים בצד.

קציצות:

  • בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות למשך 15 דקות.

רוטב:

  • בסיר גדול מטגנים שום עם 4 כפות השמן.
  • מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים תבלינים (כורכום, מלח, מרק עוף ופלפל).
  • בידיים משומנות יוצרים קציצות מהעיסה וזורקים אותן לסיר בזו אחר זו, בעדינות.
  • מוסיפים מיץ לימון, מנמיכים להבה וממשיכים בבישול הקציצות עד שהנוזלים מצטמצמים, כשעה ועשר דקות של בישול.

הערות וטיפים

חשוב מידי פעם לנענע את הסיר ולשים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות מרוקאיות ברוטב

מבשלים את הסלרי עם קמח?
כן.
האם אני רוצה להכין לפסח אפשר להרתיח את הבילוי הסלרי בלי קמח?
כן, בלי קמח.

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות עוף ברוטב
צילום: רדה סלומון

"שבת שלום ותודה!"
רדה סלומון

קציצות עוף ברוטב
צילום: דניס רבו

"‏וזה התוצאה ממש מעדן!"
דניס רבו

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אורה ארגוב

Similar Posts

12 Comments

  1. אני יודע מה זה רוטב סויה, רוטב וינגרט, רוטב טריאקי, אבל אף פעם לא שמעתי על רוטב מרוקאיות.
    מי העילג שכתב בכותרת "קציצות ברוטב מרוקאיות"?
    .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?