כללי

עוגת גבינה ניו יורק

מתכון עוגת גבינה ניו יורק משגעת והטעם מעלף. מבטיחים לכם שלא תרצו לקנות יותר ממאפייה! נסו עכשיו.

מתכון באדיבות: סוניה סאני בן הרוש  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה ניו יורק

מצרכים 

מצרכים לתחתית
70 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
2 חלמונים (צהוב)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס קמח (חד פעמי קר)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים או אגוזי מלך טחונים
****
או לחילופין אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן ( מופשר כמובן)
מצרכים לעוגה
5 חלבונים (לבן)
3/4 כוס סוכר( חד פעמי קר)
3 גבינה לבנה 5% (750 גרם)
1 וחצי מיכלים של גבינת נפוליאון טבעי 28% ( כ- 340 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (חד פעמי קר)
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
5 חלמונים(צהוב)

לקישוט
אבקת סוכר
אפשר כמובן לערבב 2 גביעים של שמנת חמוצה עם 50 גרם אבקת סוכר ולמרוח על העוגה לאחר שהצטננה ולהכניס למקרר למשך הלילה.
או כל קישוט אחר שבא לכם…


אופן הכנה 

1אופן הכנת התחתית:.
2מחממים מראש תנור ל 180מעלות טורבו…
3במעבד מזון מערבבים את החמאה, הסוכר המלח, החלמונים ותמצית הווניל עד שהכל מתאחד והסוכר נמס ומוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים לבצק אחיד. במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף..
4עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה..
5מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
6ומכניסים לתנור שחיממנו מראש למשהו כמו רבע שעה או עד להזהבה קלה ומוציאים לצינון..
7אופן הכנת העוגה:.
8מחממים שוב את התנור ל 240 מעלות טורבו ומניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור….
9בינתיים מתחילים להכין את תערובת הגבינות:.
10בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הסוכר והחלמונים וטורפים הכל היטב…
11מוסיפים את הקמח המנופה והקורנפלור ומערבבים היטב שלא יהיו גושים…
12ובסוף מוסיפים את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבבים למסה אחידה וחלקה ומניחים בצד..
13בקערת המיקסר נקציף 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידיי, אפשר להגיד קצת רך….
14מוסיפים בהדרגה לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומתקבלת לנו תערובת חלקה..
15מעבירים לתבנית מעל התחתית שאפינו ומיישרים את המסה ע"י מכות קטנות של התבנית על השיש..
16כך העוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים..
17אני מגביהה את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי ומשמנת את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה….
18מכניסים לתנור שחיממנו מראש לרבע שעה או עד שמקבלים צבע יפה ואחיד על כל העוגה ומורידים את החום ל 150 מעלות טורבו וממשיכים לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת….
19מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד רבע שעה, עשרים דקות….
20מוציאים ומצננים ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם( היא טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
21לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ונהנים..
22***במידה והחלטתם להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה הצטננה מעט לאחר האפייה ומכניסים למקרר למשך הלילה….

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה תבנית הכנת?
תשובה: הכנתי בתבנית עגולה 24 עם קפיץ.

שאלה: לא יוצא יותר מדי דחוס?
תשובה: העוגה הזאת ספציפית אמורה להיות דחוסה אבל את בהחלט יכולה להשתמש רק בקורנפלור ולהוסיף פודינג וניל.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים