Advertisements
|
עוגת גבינה וכל מילה מיותרת – מתכון לעוגת גבינה אפוייה רכה ונימוחה. עוגה גבוהה ומרשימה, ואחרי הביס הראשון כבר תבינו כמה אוורירית היא. עוגה שחובה לנסות!

מתכון באדיבות: סילבי אילוז  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
 

Advertisements

מתכון: עוגת גבינה וכל מילה מיותרת

מצרכים 

750 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה 9%
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
5 כפות קמח תופח
1 פודינג וניל
8 ביצים מופרדות
גרידת לימון


אופן הכנה 

לחמם תנור ל- 170 מעלות
להקציף חלבונים עם חצי מהסוכר (חצי כוס) לקצף יציב אך לא נוקשה
את שאר החומרים נערבב בקערה נפרדת
את קצף החלבונים נכניס לתערובת הגבינות בתנועת קיפול
נעביר לתבנית 26 או 24, לעשות הגבהה עם נייר אפייה ולעטוף את התבנית בנייר כסף מלמטה לגובה השוליים (אם אתם מכינים בתבנית של גחנון אז אפשר לוותר על השלב הזה, אם בתבנית קפיץ אז צריך לעשות הגבהה ולרפד את התחתית)
מניחים את התבנית של העוגה בתוך מגש עם מים רותחים
לאחר שהעוגה הגיע לצבע חום צהוב מנמיחים את החום ל- 150 מעלות
אחרי שעה לכבות תנור ולהשאיר את העוגה בתנור (סה"כ אפייה שעה וחצי)
לא לפתוח את הדלת של התנור שעה

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: מה הכוונה לכסות את התבנית מלמטה עד השוליים??
לעטוף את התבנית מלמטה בנייר כסף כדי שלא יהיה מצב שהמים בתבנית יחדרו לעוגה ולמעלה העוגה חשופה?
תשובה: אם את מכינה בתבנית של גחנון אז אפשר לוותר על השלב הזה.אם בתבנית קפיץ אז צריך לעשות הגבהה ולרפד את התחתית.כן למעלה היא חייבת להיות חשופה.

שאלה: הכוונה את התחתית של התבנית מבחוץ לעטוף בנייר כסף?
תשובה: אם את מכינה בתבנית של גחנון אז אפשר לוותר על השלב הזה.אם בתבנית קפיץ אז צריך לעשות הגבהה ולרפד את התחתית.כן למעלה היא חייבת להיות חשופה.

שאלה: התבנית הזו שבתמונה פה צריכה נייר כסף??
תשובה: אם התבנית יציקה אחת ובלי חיבורים, אז לא צריך.

שאלה: 8 ביצים?
תשובה: כן, אבל גם 7 זה מצויין.

שאלה: בעוגה רגילה בודקים עם קיסם ופה אסור לפתוח איך יודעים שנאפתה בפנים?
תשובה: אחרי כמעט שעה וחצי בתנור ואם תאפי לפי ההוראות היא בטוח תהיה מוכנה.

שאלה: כמה זמן אפייה?
תשובה: שעה וחצי.

שאלה: באיזה תבנית השתמשת?
תשובה: תבנית של גחנון בקוטר 24.

שאלה: האם העוגה אורירית?שואלת כי יש בה 5 כפות קמח תופח.תודה
תשובה: מאוד אוורירית!

 
תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

Advertisements

עוגת גבינה
Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

4 Comments

    1. היי נטע,
      נכון, הגבהה עם נייר אפייה. לשמן את התבנית בכל מקום שבו הבלילה באה במגע עם התבנית כדי לאפשר לה לעלות יפה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements