Advertisements
| | | |

מחאמר פשטידת מרוקאית

מחמאר, או בשמה הנוסף מעקודה, פשטידת תפוחי אדמה פרווה, מפנקת, טעימה וקלה להכנה.
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
מחאמר פשטידה מרוקאית
Advertisements

מחאמר פשטידה מרוקאית אסלית, שנקראת גם פשטידת מעקודה. פשטידת תפוחי אדמה פרווה, אפויה וטעימה!

מחמאר היא פשטידה שזכורה לי מילדות; בחגים ובשבתות אימי הייתה מכינה את הפשטידה הזו במחבת. זו אחת הפשטידות האהובות עליי ותמיד חיכיתי למועד הבא שאימי תכין לנו. אין ספק, שמי שגדל על הפשטידה הזו יכול להזדהות איתי ברגע זה.ל

מי שלא מכיר ולא טעם זו ההזדמנות שלכם לטעום מפשטידה מפנקת במיוחד, שבאמת קשה להפסיק לאכול ממנה. המתכון קל להכנה ובכלום זמן יש לכם ארוחה מפנקת לכל המשפחה ולא צריך שום דבר ליד!

מחאמר פשטידה מרוקאית
צילום: חגית אלקבץ

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: מחאמר

    • פשטידה פרווה מושלמת להגשה בכל מועד ולצד כל מנה!
    • טעימה כל כך שלא באמת צריך להוסיף מנות נוספות ליד!
    • מתכון קל להכנה – כמה פעולות ויש לכם פשטידה בתנור!
    • אפשר להכין את הפשטידה גם מטוגנת במחבת!

שורה תחתונה: פשטידה מפנקת מאוד, טעימה וקלה להכנה שמשאירה טעם של עוד וחיוך על הפנים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

 

מחאמר פשטידה מרוקאית

מחאמר פשטידת מרוקאית

מחמאר, או בשמה הנוסף מעקודה, פשטידת תפוחי אדמה פרווה, מפנקת, טעימה וקלה להכנה.
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

 סיר פלא
Advertisements

המצרכים

  • 6 תפוחי אדמה (בינוניים)
  • 3 גזרים (מבושלים וחתוכים לקוביות)
  • 2 ביצים קשות
  • ¼ צרור כוסברה (קצוצה)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 9 ביצים טרופות
Advertisements

אופן ההכנה

  • נמעך בקערה את התפוחי אדמה לפירה רך ונעים וללא גושים.
  • נוסיף את המרכיבים המפורטים במתכון לקערה ונערבב היטב.
  • בסיר (עדיף סיר יציקה) נחמם כחצי כוס שמן, ברגע שהשמן מתחמם.
  • נשפוך את הבלילה לתוך הסיר ונשטיח עם כף את הבלילה בסיר.
  • 10 דק׳ בישול בלי מכסה ואז עוד 10 דק׳ בישול עם מכסה.
  • להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה.
  • לאחר ההוצאה מהתנור יש להמתין 20 דק׳ שהסיר יתקרר מעט.

איך מוציאים מהסיר:

  • לאחר שהסיר התקרר מעט, מעבירים סכין בדפנות הסיר.
  • לוקחים מגש גדול והופכים את הסיר על המגש בעדינות רבה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

מחאמר פשטידה מרוקאית
צילום: חגית אלקבץ

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מחאמר פשטידה מרוקאית

מה הולך ליד אתם שואלים?

המנה המטריפה הזו לגמרי עומדת בפני עצמה, אבל היא גם תוספת נהדרת לכל ארוחה עיקרית אחרת. רוצים להוסיף עוד על השלמות הזאת?

עוד מתכונים מעניינים באתר

אהבתם? עוד מלא מלא מתכוני תוספות מומלצים שיככבו על כל שולחן. עכשיו באתר!

מקור: חגית אלקבץ‏

Advertisements

Similar Posts

4 Comments

  1. אחד המאכלים התפלים שיש שמעליבים כל מרכיב מורידים מערכו ומטעמו הייחודי. במקום להבליט ולהדגיש זו בלילה שיוצרת מירקם דוחה. למה לעשות כזו דבר כשיש למטבח המרוקאים עושר מנות מהממות מופלאות ביותר . לא ברור.

    1. היי לאה,
      אנחנו מאמינים שלכל אחד יש טעם אישי משלו. יש אנשים שממש מכורים למחאמר ויש אנשים שזו לא מנה שבכלל לא מעניינת אותם.
      דבר אחד זה בטוח – למטבח המרוקאי יש באמת עושר של מנות מהממות ומופלאות, כדברייך.
      תודה רבה על התגובה שלך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements