| | |
עוגת גבינה בחושה לימונית – מתכון עוגת גבינה לימונית בקלי קלות! הכל בקערה אחת ללא מיקסר. עוגת גבינה מעלפת עם טעם לימון מפתיע ומרענן, הדרך המושלמת לשבור את החום. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: מור ויצמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה בחושה לימונית

מצרכים 

את התחתית:
אפשר לעשות מבצק פריך
או
ביסקוויטים טחונים וחמאה 100 גרם מומסת, איך שבא לכם.
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 חבילה פודינג וניל
1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה 
500 גרם גבינה לבנה
1 גבינת שמנת נפוליאון
3 כפות גדושות קורנפלור 
2 סוכר וניל
ציפוי:
1 שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד

אופן הכנה 

בלי להפריד ביצים, נערבב הכל לבלילה חלקה.
נכניס לתנור לחום 200 מעלות לאפייה של כ 20 דקות.
ואחר כך נוריד את החום ל 170 מעלות למשך כשעה.
לאחר שעה נוציא את העוגה ונשים עליה את הציפוי ונאפה למשך 8 דקות נוספות.
נסגור את התנור וניתן לעוגה להתקרר בתוך התנור.
לאחר מכן מוציאים ושמים במקרר למשך כל הלילה.
מגישים קר ונהנים. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: מבקשת לשאול, האם ללא קמח בכלל?
תשובה: הקורנפלור מחליף את הקמח.

שאלה: חייב את המיץ לימון? אצלנו במשפחה לא אוהבים לימון
תשובה: ממש לא, אפשר בלי.

שאלה: אם אני עושה את התחתית עם ביסקוויטים טחונים וחמאה צריכה לאפות לפני שאני שופכת את הבלילה?
תשובה: לא,תכניסי למקפיא עד שערבבת את כל הבלילה.

שאלה: לפני השלב ששמים הציפוי ואופים עוד שמונה דקות…מוציאים העוגה חמה מהתנור? לא מחכים שתתקרר?
תשובה: לא.

שאלה: רק מערבבים ערבוב ידני את כל החומרים ולתנור?
תשובה: בדיוק!

שאלה: באיזה גודל התבנית?
תשובה: אני עשיתי ב 28. אם תרצי עוגה יותר גבוהה תעשי בתבנית גודל 26.

 
תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שירן דמרי: "הכנתי, ויצא פשוט נפלא! הנה תמונה פה"
  • אלה אלחסוב: "וואוו מתאים למנץ' שלי עכשיו פצצות!"
  • נתי פרי: "חייבת להכין, עוגה ממש ברמת ליגת אלופות!"
עוד מתכונים מבוקשים:


עוגת גבינה בחושה לימונית
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. הי,
    שתי שאלות:
    1. יצא לי ממש מעט ציפוי (ועשיתי את העוגה בתבנית 24 אז זה אמור להיראות יותר…) אולי צריך להוסיף עוד שמנת?
    2. האם העוגה חייבת להיות לילה במקרר? או ש 2-3 שעות במקרר גם יעשו לה טוב? אולי במקפיא…?
    תודה מראש,

    1. היי הגר!
      1. צריך מעט ציפוי, רק למרוח שכבה דקה על העוגה.
      2. את יכולה לשים 2-3 במקפיא אם אין אפשרות לתת לה להתקרר במשך לילה שלם.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *