ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק) – מתכון ברקוקש למביני עניין, אחד המאכלים המרוקאים האותנטיים הכי טעימים ביקום והכי אהובים מבית אמא. חובה להכין!

מתכון באדיבות: דבי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק)

מצרכים ואופן הכנה 

  • בקערת רחבה לשים שליש חבילה סולת וכוס מים ולהתחיל לערבל
  • להוסיף סולת ומים ומעט קמח עד כוס לסירוגין ולערבל כל הזמן (קילו סולת כ 3 כוסות מים)
  • כשזה מוכן להעביר לקערה עם שליש כוס שמן לערבב היטב ולהעביר למסננת של סיר קוסקוס
  • להניח על הסיר שבו המים רותחים לאדות פתוח 10 דקות וסגור עוד 35 דקות לקרר היטב . 
  • לבשל במים עם מלח עד ספיגת הנוזלים להוסיף חלב לבשל עד ספיגה והסמכה
  • לקראת סוף הבישול להוסיף כוסברה 
  • להגיש עם סוכר ו\או חמאה קינמון 


שאלות ותשובות

שאלה: אני גם מכינה! לא מצליחה לזהות מה זה הירק בתוך הברקוקש?
תשובה: כוסברה.

שאלה: תודה על המתכון. כמה מים לבשל עד ספיגת הנוזלים? וכמה חלב להוסיף?
תשובה: עד כיסוי וטיפה למים, עד כיסוי לחלב.

עוד מתכונים מבוקשים:


ברקוקש
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *