| | | | |

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

מתכון לקינוח ביתי שוקולדי וטעים בטירוף - החטיף הישראלי האהוב על כולם, בקלי קלות בבית.
בהשראת: נעמי שושן
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
חטיף שוקולד

חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וקרמל! מתכון לחטיף ביתי משגע, ממכר ומפנק שחייבים להכין ולטעום!

לפעמים עולה בנו תחושה נוסטלגית וחשק לחטיפים של פעם, שלאט־לאט נעלמים מהמדף, וגם אם הם קיימים עדיין, לא תמיד מתחשק לנו לצאת לקנות. לשם כך בדיוק יש לנו מתכון המזכיר את חטיף פסק זמן, אבל טעים בהרבה!

מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ותקבלו חטיף מטריף ומפנק שיעשה לכם את היום! חטיף פצפוצי אורז ושוקולד, עשיר בכמה סוגי שוקולד ומכיל גם ממרח פסק זמן וקרמל וכל הטוב הזה בחטיף אחד!

ספר המתכונים של נעמי שושן

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד
צילום: נעמי שושן

למה באמת כדאי לכם:

  • חטיף שוקולד משגע שלא תמצאו כזה בשום חנות!
  • מתכון פשוט שכולם יכולים להכין בבית בלי בעיה!
  • כל כך טעים וממכר שאתם חייבים להכין כמות כפולה!
  • חטיף פצפוצי אורז עם טעם נוסטלגי שמעלה חיוך!

 

שורה תחתונה: המציאות יכולה להיות מאתגרת, תכינו חטיף פצפוצי אורז ושוקולד שימתיק לכם את השבוע!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

חטיף שוקולד

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

מתכון לקינוח ביתי שוקולדי וטעים בטירוף - החטיף הישראלי האהוב על כולם, בקלי קלות בבית.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

תבנית ריבוע בקוטר 20*20 ס"מ

המצרכים

לשכבה 1:

  • 2 חפיסות שוקולד חלב (200 גרם )
  • 1 חפיסה גרם שוקולד מריר (100 גרם )
  • ¼ כוס ממרח פסק זמן (100 גרם)
  • ½1 פצפוצי אורז (60 גרם )
  • מלח (קורט )

לשכבה 2 קרמל:

  • ¼1 כוסות סוכר (פחות כף - 240 גרם )
  • שמנת מתוקה (120 מ"ל - מחוממת )
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם )
  • מלח (קורט )

לציפוי שוקולד:

  • 3 חפיסות שוקולד חלב (300 גרם )
  • 4 כפות שמן

לזיגוג:

  • 2 כפות ממרח פסק זמן

אופן ההכנה

להכנת שכבה 1:

  • ממיסים במיקרו או בבן מארי 2 סוגי השוקולדים, מוסיפים ממרח "פסק זמן" וקורט מלח ומערבבים.
  • מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מכוסים בשוקולד.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • משטחים ומהדקים את התערובת לשכבה אחידה. שומרים במקפיא.

להכנת שכבה 2 - הקרמל:

  • מחממים סוכר בסיר שטוח על להבה בינונית וממתינים עד שהסוכר נמס ומתחיל לשנות את צבעו לענברי. (לא מערבבים את הסוכר בעזרת כף אלא על ידי סיבוב הסיר)
  • ברגע שכל הסוכר נמס, מוסיפים בעדינות את השמנת המחוממת וטורפים בזריזות בעזרת כף עץ.
  • מסירים מהאש, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק.
  • שופכים מעל הפצפוצים ומקפיאים שעתיים או יותר, חותכים למלבנים.

להכנת הציפוי:

  • ממיסים שוקולד חלב, מוסיפים שמן וטובלים את החטיפים הקפואים.

להכנת הזיגוג:

  • ממיסים כמה שניות 2 כפות ממרח פסק זמן, מעבירים לשקית זילוף.
  • גוזרים נקודה בקצה ומזלפים מעל החטיפים המוכנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חטיף פצפוצי אורז

את עושה יחידות או חותכת שזה מוכן?
חותכת.

 


פצפוצי אורז עם שוקולד
צילום: נעמי שושן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: חטיף שוקולד מתכון מאת: נעמי שושן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?