ארוחות צהרייםעוף

מקלובה בתבנית אחת שחובה להכין

מקלובה בתבנית אחת שחובה להכין. מתכון קלי קלות בלי כאב ראש שמוכן באין זמן. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: חגית ועמי טואיטו  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מקלובה בתבנית אחת שחובה להכין

מצרכים ואופן הכנה 

לקחת בצל אחד לחתוך לקוביות
לקחת 3 גזרים לחתוך לקוביות
שמיר שטוף ולטגן עם 2 כפות שמן הכל ביחד במחבת .להוסיף תבלינים מלח פלפל שחור בהרט ראס אל חנות כורכום טיפה.כל אחד לפי הטעם האישי .
להוסיף אחריי טיגון קל של כמה דקות אורז ככוס שטוף ומסונן .
לוקחים תבנית יוצקים את כל התערובת.
לוקחים קערה קטנה שמים כורכום, בהרט, כף שמן, ראס אל חנות, גריל עוף, מלח ופלפל שחור…לערבב למשחה נוזלית ולערבב את העופות בתערובת. מסדרים את העופות על התערובת, ניתן כנפיים או שוקיים ואז יוצקים מים רותחים עד כיסוי כחצי מעובי העוף. אין צורך לערבב. לכסות בנייר כסף שעה ועשרים לערך על 180 מעלות אפייה. לבדוק כשהמים נעלמים זה מוכן. בתאבון.
ותזכרו שכל מה שלכבוד שבת קודש יוצא טעים!


שאלות ותשובות

שאלה: זה מקלובה?
תשובה: על אותו רעיון, רק בלי הכאב ראש.

שאלה: הנייר מתחת הכסף והאפיה זה כדי לשמור על ניקיון התנור?
תשובה: את מכסה את התבנית עם נייר כסף. אני הנחתי את הכל על תבנית ועליה אני שמה נייר אפייה. כן בשביל הניקיון

שאלה: באיזה תבנית משתמשים?
תשובה:  אני השתמשתי בתבנית זכוכית. פחות אוהבת תבניות אלומניום כשצריך לשפוך מים רותחים. זה לא יציב

שאלה: מה כמות האורז שצריך ל-8 סועדים? והאם חייב את התבלינים בהרט וראס אל חנות?
תשובה: תבלינים לפי טעמך האישי. אני שמתי ספל של אורז, לא קטן. הספיק לחמישה. שימי שתי כוסות יפות.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

מקלובה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים