Advertisements
| | | | | |

לחמניות פרנה מרוקאית

קבלו מתכון קל פשוט וברור להכנת הלחמניות המרוקאיות המפורסמות.
בהשראת: אהובה ניזרי
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
פרנה מרוקאית
Advertisements

לחמניות פרנה מרוקאית, שמכינים בקלות ויש גם סרטון הכנה! מתכון פשוט ללחמניות הכי מפנקות שיש!

אין בית מרוקאי שלא מכין את הלחמניות האלה ובצדק, הן הלחמניות הכי מפנקות והכי טעימות שיש וכיף לאכול אותן בכל ארוחה! אז קבלו מתכון פשוט להכנה וכבר היום יהיו לכם לחמניות משגעות שישדרגו כל ביס!

ניתן גם לאפות את הלחמניות, אבל הכי טעים להכין אותן לפי המתכון. כל לחמנייה יוצאת מושלמת ותעלה זיכרונות טובים מהילדות, למי שגדל על הלחמניות האלה בייחוד! לחמניות בדיוק כמו שסבתא נהגה להכין!

פרנה מתכון
צילום: אהובה ניזרי

Advertisements

למה באמת כדאי לכם:

  • מתכון קל ביותר להכנה ויש גם סרטון לעזר כדי שיהיה קל יותר!
  • לחמניות פרנה מרוקאית אמיתיות ואין מתכון אסלי מזה!
  • לחמניות עם טעם של פעם, שיעלה חיוך עם כל ביס!
  • משדרגות כל ארוחה, עם מרקם משגע וטעם מושלם!

 

שורה תחתונה: אם כבר לאכול לחמניות אז שיהיו הכי מפנקות שיש! לחמניות פרנה מרוקאית הן פשוט עילוי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

פרנה מרוקאית

לחמניות פרנה מרוקאית

קבלו מתכון קל פשוט וברור להכנת הלחמניות המרוקאיות המפורסמות.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אהובה ניזרי

ציוד

נייר אפייה
סיר גריל חשמלי
Advertisements

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 700 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • חצי כוס שמן
  • כף מלח
Advertisements

אופן ההכנה

  • נכניס לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, והסוכר ונפעיל את המיקסר על מהירות מספר 2.
  • לאחר שמתערבל החומרים נוסיף את המים עד להתגבשות לבצק.
  • לאחר שמתגבש לבצק נוסיף את השמן בהדרגה תוך כדי ערבול ונוסיף את המלח ונמשיך בערבול כ 5 דקות.
  • נכסה את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • נחלק את הבצק ל 10 כדורים שווים (אם רוצים פיתות יותר גדולת אז נחלק לפחות כדורים).
  • נרדד את הכדורי בצק על משטח מקומח.
  • נגזור נייר אפייה לארבעה חלקים שווים ונניח כל כדור על חתיכת נייר האפייה.
  • נכסה את הכדורי בצק עם נייר אפייה ונשאיר להתפחה נוספת של 40 דקות.
  • לאחר מכן נכניס לגריל עד להשחמה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: פרנה מרוקאית

מאיפה קנית את הסיר בבקשה?
את הסיר קניתי בחנות לכלי בית 100 ש"ח. הטעם של הלחמניה בסיר הוא טעם אחר מאפיה רגילה גם המרקם שונה קצת .כמובן שאפשר לאפות בתנור בתוכנית של גריל. או בסיר גריל רגיל.
אפשר כתובת של החנות של הכלי בית?
החנות נמצאת באשקלון במגדל צמוד לתבליני מצליח. אני לא יודעת בדיוק את השם. החנות נמצאת בשוק המקורה צמוד לתבליני מצליח ליד מסעדת איסטנבול. אך נראה לי שבכל עיר אפשר למצוא את הסיר .
אפשר להכין גם בתנור?
כן אפשר בתנור אפייה על גריל.
ואת אופה כשהגז דולק או רק הסיר?
לא הגז מכובה. אני מניחה בתחילה למעלה זה מקבל אפיה בתחתית ואז מכניסה בפנים להשלמת אפיה למעלה כמו בסרטון.
כמה זמן הבצק נמצא מעל הסיר?
הגז מכובה. מניחה למעלה בערך ארבע דקות .ואז מעבירה בפנים להשלמת אפיה זה קורה ממש מהר צריך להשגיח שלא יישרף.
פרנה מתכון
צילום: אהובה ניזרי

הבמה כולה שלכם:
פרנה מרוקאית
צילום: שושנה סויסה

"גם אני מכינה בסיר הנ"ל תדליקי גז מלמטה יעיל ומהיר.!"
שושנה סויסה

רק עוד דבר אחד אחרון!

פרנה מרוקאית

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: פרנה מתכון מאת: אהובה ניזרי

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. היי, אשמח שתעשי לי סדר…
    יש לי סיר גריל חשמלי של הפיתות…
    איך אני מכינה בזה? מה זה להניח מעל?
    וכשמניחה בתוך הסיר או מעל אז עם הנייר אפייה? ועם גז דלוק?
    בד"כ שאני מכינה פיתות רגילות מדליקה גז על אש קטנה ונמוכה וזה נאפה מדהים!!
    אשמח להכוונתך כי ממש באלי פרנה ולא פיתה…
    תודה מראש!

    1. היי מוריה,
      מאחר שאת רגילה להכין את הפיתות בסיר ויוצא לך מדהים, את בהחלט יכולה להכין באותו האופן את הפרנות.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements