מתכון לפיתות ביתיות הכי טעימות
מתכון לפיתות שמכינים בקלי קלות בבית, ממצרכים שלכולנו יש. כי ביתי זה הכי טעים!
מתכון באדיבות: מרי שרעבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מתכון לפיתות ביתיות הכי טעימות שיש
מצרכים
מצרכים לכמות של 8-10 פיתות:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כפית מלח
300 מל' מים פושרים
אופן הכנה
- מכניסים לקערת המיקסר את החומרים היבשים ומערבבים אותם בעזרת כף.
- נוסיף את המים הפושרים ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עם וו לישה למשך 5 דקות עד שמקבלים כדור בצק.
- נוציא מהמיקסר את כדור הבצק ונקמח את השיש. נשים את הכדור בידיים למשך דקה נוספת. נחזיר לקערת המיקסר.
- נעטוף בניילון נמצד שמעליו מגבת ונתפיח לשעה שלמה. לאחר ההתפחה, על שיש מקומח מחלקים את הבצק לעשרה כדורים עגולים מניחים מגבת מעליהם ומתפיחים לעוד 10 דקות.
- כעבור עשר דקות מרדדים בעזרת מערוך את הכדורים על שיש מקומח עד לצורה של פיתה בעובי של 1.5 ס"מ.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. כאשר המחבת חמה מכניסים את הפיתה למחבת למשך דקה מכל צד מספר של פעמים עד שהפיתה מתנפחת וכן נוצר לנו הכיס ובשלב זה הפיתה שלנו מוכנה לאכילה.
שאלות ותשובות
שאלה: חייב מיקסר?
תשובה: ממש לא, אפשר ללוש בידיים למשך 7 דקות לישה טובה.
שאלה: האם אפשר לעשות את הפיתות בגריל?
תשובה: לא ניסיתי.
שאלה: מה הכמויות אם משתמשים בקמח שמרים?
תשובה: שימי שמרים יבשים. אישית לא הכנתי עם קמח שמרים.
שאלה: כמה כוסות מים בחד פעמי?
תשובה: 2 כוסות מים חד"פ שתיה קרה.
שאלה: אפשר גם קמח עם שמרים בפנים?
תשובה: לא רוצה להטעות אותך לא הכנתי את הפיתות האלה אף פעם עם קמח שמרים. השתמשתי רק בשמרים יבשים.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!