מאפים ולחמים

מתכון לפיתות ביתיות הכי טעימות

מתכון לפיתות ביתיות הכי טעימות שיש –

מתכון לפיתות שמכינים בקלי קלות בבית, ממצרכים שלכולנו יש. כי ביתי זה הכי טעים!

מתכון באדיבות: מרי שרעבי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

פיתות ביתיות מרי שרעבי

מתכון: מתכון לפיתות ביתיות הכי טעימות שיש

מצרכים 

מצרכים לכמות של 8-10 פיתות:

חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כפית מלח
300 מל' מים פושרים

אופן הכנה 

  • מכניסים לקערת המיקסר את החומרים היבשים ומערבבים אותם בעזרת כף.
  • נוסיף את המים הפושרים ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עם וו לישה למשך 5 דקות עד שמקבלים כדור בצק.
  • נוציא מהמיקסר את כדור הבצק ונקמח את השיש. נשים את הכדור בידיים למשך דקה נוספת. נחזיר לקערת המיקסר.
  • נעטוף בניילון נמצד שמעליו מגבת ונתפיח לשעה שלמה. לאחר ההתפחה, על שיש מקומח מחלקים את הבצק לעשרה כדורים עגולים מניחים מגבת מעליהם ומתפיחים לעוד 10 דקות.
  • כעבור עשר דקות מרדדים בעזרת מערוך את הכדורים על שיש מקומח עד לצורה של פיתה בעובי של 1.5 ס"מ.
  • מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. כאשר המחבת חמה מכניסים את הפיתה למחבת למשך דקה מכל צד מספר של פעמים עד שהפיתה מתנפחת וכן נוצר לנו הכיס ובשלב זה הפיתה שלנו מוכנה לאכילה.

שאלות ותשובות

שאלה: חייב מיקסר?
תשובה: ממש לא, אפשר ללוש בידיים למשך 7 דקות לישה טובה.

שאלה: האם אפשר לעשות את הפיתות בגריל?
תשובה: לא ניסיתי.

שאלה: מה הכמויות אם משתמשים בקמח שמרים?
תשובה: שימי שמרים יבשים. אישית לא הכנתי עם קמח שמרים.

שאלה: כמה כוסות מים בחד פעמי?
תשובה: 2 כוסות מים חד"פ שתיה קרה.

שאלה: אפשר גם קמח עם שמרים בפנים?
תשובה: לא רוצה להטעות אותך לא הכנתי את הפיתות האלה אף פעם עם קמח שמרים. השתמשתי רק בשמרים יבשים.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

פיתות ביתיות מרי שרעבי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים