| | | | |

בורקס גבינה ותרד (מאפה פילו גבינות)

בורקס גבינה עשיר בגבינות, שמכינים מבצק פילו בקלות לפינוק מושלם של המשפחה!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
בורקס פילו גבינה, בורקס גבינה מתכון

בורקס גבינה מבצק פילו, מאפה פילו גבינות עשיר ומפנק שכיף לאכול בכל שעה ביום והכי קל להכין!

אין כמו בורקס גבינה ותרד איכותי ומפנק לארוחת בוקר או ארוחת ערב. קבלו מתכון לבורקס גבינה משגע במיוחד שיהיה לכם קשה להכין וללא ספק יגרום לכם להפסיק לקנות אותו. 

מתכון פשוט ביותר להכנה, שתמיד יוצא טעים ויעלה חיוך על פני הילדים. בורקס פילו גבינה עשיר והכי מפנק שתטעמו ומתאים להגשה בכל שעה של היום!

מתכון לבורקס גבינה, פילו גבינה, בורקס גבינה ותרד
צילום: מרי שרעבי

למה באמת כדאי לכם: בורקס גבינה מבצק פילו

  •  טעים ועשיר יותר מהבורקסים שבמאפייה!
  • מתכון פשוט להכנה שהוא יהיה המתכון המוביל אצלכם!
  • מושלם להגשה בכל ארוחה ביום וגם כסתם מתחשק לנשנש!
  • עם תרד שאפשר להמיר לפטריות, זיתים או כל תוספת שרוצים!

שורה תחתונה: אין כמו בורקס גבינה ביתי, שמכינים המכל הלב ותמיד משאיר חיוך! חובה לטעום!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בורקס פילו גבינה, בורקס גבינה מתכון

בורקס גבינה ותרד (מאפה פילו גבינות)

בורקס גבינה עשיר בגבינות, שמכינים מבצק פילו בקלות לפינוק מושלם של המשפחה!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית פיירקס
מידה: כוס חד פעמי לשתיה חמה

המצרכים

  • 1 חבילה עלי פילו (500 גרם)
  • 1 חבילה תרד (300 גרם)
  • 1 חבילה קוטג' (250 מ"ל)
  • 1 שקית מוצרלה מגורדת (300 גרם)
  • 1 קוביה גבינת בולגרית (200 גרם - מעודנת)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס חלב
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם - מומסת)
  • ביצה (להברשה )
  • שומשום (לפיזור)
  • מלח גס (מעט - לפיזור)

אופן ההכנה

  • בקערה לשים את כל השקית המוצרלה המגורדת, גביע הקוטג' ואת כל קוביית הבולגרית לגרד.
  • לשטוף היטב במים את עלי התרד לסחוט היטב את המים ולנגבם.
  • לחתוך את עלי התרד למצב בינוני לא קצוץ מאוד.
  • להוסיף לתערובת הגבינות ולערבב עד לאיחוד. (אין צורך בתיבול).
  • לקחת דף פילו (שהופשר מראש במקרר) לשים כף גדולה של תערובת המילוי במרכז ולגלגל בצורת אגרול.
  • לסדר אותם בשורות בפיירקס כך את כל האגרולים(מכנה אותם כך) עד למילוי כל הפיירקס.
  • להמיס במיקרו את 50 גרם החמאה להמסה מלאה(נוזלית).
  • לטרוף את 2 הביצים בקערה להוסיף את החמאה לביצים ולהוסיף את חצי כוס החלב ולטרוף לבלילה ולשפוך מעל אגרולי הגבינות.
  • לכסות בנייר כסף ולהכניס למקרר ל - 24 שעות.
  • כעבור 24 שעות להוציא מהמקרר ולהבריש בביצה טרופה את האגרולים לפזר מעט מלח גס ושומשום לכל האגרולים.
  • להכניס לתנור שחומם מראש במצב אפיה (קו למעלה קו למטה) על 160 מעלות במשך שעה ועשר דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בורקס גבינה 

מכמה עלים עושים אגרול אחד?
עלה אחת עושה אגרול אחד.
תודה רבה אני אכין השבוע אבל זו נראית תבנית ממש גדולה כמו של תנור?
לא, הגודל התבנית הזו היא כמו פיירקס מלבנית סטנדרט רק היא לא מזכוכית.
מה אפשר לשים במקום תרד?
אפשר פטריות.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
חייבים לשים במקרר 24 שעות? אי אפשר לאפות מיד?
לא ייצא אותו דבר.

 

 

מאפה פילו גבינות, בורקס גבינה מבצק פילו
צילום: מרי שרעבי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בורקס גבינה מתכון מאת מרי שרעבי

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?