| | |

עוגת שוקולד פרווה גבוהה

עוגת שוקולד פרווה קלה עם מרקם משגע ואוורירי, שתגרום לכם לחפש סיבה לחגיגה!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
עוגת שוקולד פרווה ליום הולדת, עוגה שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה גבוהה ומרשימה לכל מועד! קבלו עוגת שוקולד עסיסית פרווה, שכולם יכולים להכין והיא יוצאת טעימה ואוורירית תמיד!

אם הייתי מקבלת שקל על כל מתכון לעוגת שוקולד פרווה שהכנתי, ייתכן שלא הייתי משתפת את המתכון הזה ואולי הייתי באיזה אי עם מרגריטה ביד. אבל מאחר שאני לא ומאחר שרבים המתכונים שהכנתי, אני יכולה לומר לכם בוודאות שזה המתכון המושלם ביותר שיש!

מתכון שכולם יכולים להכין ותקבלו את אותה עוגת שוקולד פרווה ליום הולדת, טעימה, אוורירית ומפנקת שכל ביס ממנה חיוך גדול! כל כך טעימה שלא באמת צריך להמתין ליום הולדת, וכשמכינים אותה אין ספק שהאווירה נהיית חגיגית גם בלי סיבה!

ספר המתכונים של פרח גבסו  

מתכון לעוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד פרווה גבוהה
צילום: פרח גבסו

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד פרווה גבוהה

  • ניתן להמיר את העוגה לחלבית ולהכין עם חלב וחמאה!
  • עוגה שוקולד פרווה אוורירית עם מרקם משגע, שכיף לאכול תמיד!
  • עוגה מושלמת גם בתור בסיס של עוגה מעוצבת לימי הולדת!
  • כל כך טעימה, שלא משנה באיזה גודל תכינו, היא תמיד תיגמר!

שורה תחתונה: יותר לא מחכים ליום הולדת כדי לחגוג! מכינים את העוגה הזו ופשוט חוגגים וחוגגים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד פרווה ליום הולדת, עוגה שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה גבוהה

עוגת שוקולד פרווה קלה עם מרקם משגע ואוורירי, שתגרום לכם לחפש סיבה לחגיגה!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית: עגולה קפיצית בקוטר 26
כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 6 ביצים (L מופרדות)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם )
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 5 כפות קקאו מנופה
  • ¼1 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס סודה לשתייה (לא אבקה)

מצרכים לגנאש:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה פרווה (250 מ"ל )
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • מחמאה (25 גרם )

אופן ההכנה

  • בקלחת על גז נחמם את המחמאה, כוס שמנת מתוקה, חצי כוס סוכר, קקאו, תמצית וניל, ושוקולד מריר לתערובת חלקה.
  • נניח בצד לקירור מוחלט.
  • בקערת המיקסר נקציף את החלבונים עם מעט מלח והוסיפי בהדרגה את כוס הסוכר.
  • בקערת החלמונים טרפי במטריפה ידנית עם מעט מלח והוסיפי את תערובת השוקולד.
  • נטרוף מעט ונוסיף את הקמח.
  • נטרוף לאט עד שהקמח ייטמע בתערובת הבלילה.
  • נוסיף חצי כוס סודה לשתייה (לא אבקה) ונטרוף שוב.
  • נוסיף בהדרגה את החלבונים ונערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • ניצק לתבנית משומנת מעט ומרופדת בתחתית ובדפנות.
  • בתנועות קלות נרים את התבנית ונדפוק בעדינות על השולחן להוצאת בועות אויר.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות טורבו למשך 40 דקות בערך או עד שהעוגה מוכנה (נכניס קיסם אחרי 35 דקות - אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה).
  • נשאיר את העוגה לעוד עשר דקות בתנור כשהתנור מכובה.
  • אחרי האפייה נכסה במגבת נקיה.

גנאש:

  • בקלחת נחמם את השמנת השוקולד והמחמאה ערבבי לקרם חלק.
  • עם קיסם ננעץ בעוגה חורים ונשפוך את הגנאש על העוגה.

הערות וטיפים

ניתן להמיר את העוגה לחלבית: כוס חלב במקום שמנת מתוקה להקצפה פרווה, 200 גרם חמאה במקום מחמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד פרווה

סודה לשתייה בבקבוק?
אכן, סודה מוגזת לשתייה.
מה אפשר לשים במקום סודה? לא מחזיקה בבית.
חצי כוס מים פושרים עם כפית אבקת סודה לשתייה.
חמאה או מחמאה?
את יכולה להכין עוגה חלבית אם את רוצה, עם חמאה וחלב.
את הקרם שמים שהעוגה קרה לגמרי?
לא חייב, אפשר גם קצת לפני.
האם העוגה אוורירית?
העוגה אוורירית ביותר!
עוגת שוקולד עסיסית פרווה
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: פרח גבסו

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?