ארוחות צהריים

בריק תוניסאי מנצח (בוריק)

בריק תוניסאי (בוריק) – הבריק הוא מעדן של יוצאי העדה הטוניסאית, שמורכב מבצק דק דק שממלאים מילוי טעים ואז מטגנים בשמן עמוק, ומקבלים דפים זהובים ופריכים במילוי חם ועשיר.

דק, פריך וטעים במיוחד, בריק הוא אחד המאכלים שהכי כיף וטעים להכין. מתכון לבריק נוסטלגי כמו של אמא שאפשר למלא במה שרוצים. 

מתכון בצק בריק ,בצק שהוא יחיד במינו: גם דק, גם גמיש וגם ממש ממש נוח לעבודה. למה אתם מחכים?!

מתכון באדיבות: דליה בר תקוה  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

בריק

מתכון: בריק תוניסאי (בוריק)

מצרכים 

1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
1 כף שמן
4 כוסות מים (ברז) (כוס שתיה חד פעמית חמה)


אופן הכנה 

נשים יחדיו את כל המרכיבים בקערה גדולה ונלוש היטב
נותנים לבצק לנוח וכל 15 דקות נלוש שוב פעם, במשך כשלוש שעות בערך
 נכניס את בצק שלשנו למקרר למשך כחמש שעות לפחות (אפשר ואפילו רצוי יותר)

שאלות ותשובות


שאלה:  מאיפה קונים את הכלי שעליו את עובדת בסרטון?
תשובה: בעלת המתכון עצמה מוכרת, אפשר לשלוח לה הודעה בפייסבוק פה

שאלה: למה זה ירוק?
תשובה: צבע מאכל, מכיוון שבעלת המתכון מכינה גם לאירועים.

שאלה: נראה מצויין! ההתפחה נעשית מחוץ למקרר? ורק אחרי השלוש שעות להכניס למקרר לחמש שעות?
תשובה: הבצק זקוק למנוחה לא התפחה! ואכן- להכניס למקרר

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים